Infrastructura: statia metrou Berceni Centura

2020 Septembrie 21: hAu venit biștarii! 50 de milioane de euro! Cand infige Primar S4 prima lopata la fundatie? “Având ca termen de finalizare 22 de luni de la ordinul de începere al constructiei

2020 Mai 19: Metroul SA va superviza lucrarile; “Durata contractului de “Elaborare Proiect Tehnic şi execuţie lucrări pentru edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură” este de 24 de luni.

 • Considerand experienta cu Drumul Taberei (3 ani lucrari + 6 ani intarzieri = …3×3 ani), cand acesti “vasnici aparatori ai taraganarii pe banii, taxele si datoriile cetatenilor” promit 2 ani, asta inseamna 2×3 = 6 ani

2020 Aprilie 15: s-a semnat contractul cu Somet – TIAB – UTI – Construcții Erbașu

2020 Februarie 21: a ramas doar o oferta in joc, sa speram ca e declarata castigatoare si nu apar contestatii tembele, ca sa inceapa naibi treaba odata

2020 Februarie 07: s-a terminat faza de evaluare tehnică si a inceput faza de evaluare financiară

2019 Decembrie 10: deschidere oferte (doua), incepe faza de evaluare tehnica

2019 Octombrie 17: articol de mai jos

2019 Octombrie 02: publicat anunt licitatie proiectare si executie

Haideti ca asa planuri merita o postare dedicata, pe langa cea in care ne “tachinau” cu cele doua statii, si acest video (cu statia Berceni Centura, de fapt statia Canpack).

In SEAP s-a publicat anuntul de participare (02 Octombrie 2019), si avem cu totii acces la planurile si locatiile clare ale celor doua statii. ( [CN1015605]EDIFICAREA UNEI STAȚII DE METROU LA NIVEL SUPRATERAN SITUATĂ ÎNTRE STAȚIA DE METROU BERCENI ȘI ȘOSEAUA DE CENTURĂ- PROIECTARE+EXECUTIE )

 • prima statie: chiar in fata Canpack, cu Park & Ride, chiar langa Canpack (spre Arcom), cu subtraversare sosea Berceni
  • mai ai de mers pana la Centura, asa ca s-ar fi numit mai bine Statia Canpack sau Berceni Sud
 • a doua statie: chiar dupa Centura, spre comuna Berceni
  • da, asta s-ar numi mai bine statia Berceni Centura
 • pasarela pietonala: o gasim si pe ea desenata, langa statia Berceni, da, o sa distruga cam 20-30 de locuri de parcare
  • si pe buna dreptate ne intrebam
  • oare cat costa sub-traversarea (tunelele) de la statia Berceni Centura?
  • si cat costa supra-traversarea (pasarela) de la statia Berceni (IMGB Depou)?

Asa, si acum, este bine sa citim diversele forumuri de infrastructura si sa vedem reactii de te crucesti!?

 • oameni cu pretentii ..”nu inteleg nimic” din aceste planuri ale S4 si Metrorex de dezvoltare a zonei noastre
 • se intreaba aiurea “cum intorc metroaiele”, cum de va fi “depou in mijlocul liniei”, “de ce mai trebuie o statie dupa Centura”, “statia noua este doar pt Canpack?”, simti din aberatia si negarea lor “la foc automat” un sentiment de ….”de ce la face metrou acelor …țarani, iar in Nord, la marii mahări …nimic

Pai, va amintiti ca au vrut tembelii sa mute Gara de Nord aiurea in tramvai, prin Ilfov, oare sa mute un “amart” de depou de metrou, fie el “IMGB Depou”, ar fi atat de greu pentru …niste interese “sanatoase” imobiliare?

Pai si de ce tocmai aici?

 • nimeni nu aminteste de PUZ Sector 4 Sud, 50 000 locuinte.
 • si nici de gandurile umede de extindere Popesti Leordeni/Ilfov …unii ziceau 100 000 locuinte.
 • nimeni nu contorizeaza jumatate de Giurgiu, si 10 000 locuitori in Berceni si cati mai sunt in satele de langa (de la Glina pana la Bragadiru),
 • si nici traficul de dimineata/seara.

Pentru ca, pana acum (dupa Revolutie/Puci), in Romanica noastra balcanica, NU s-a creat infrastructura inaintea dezvoltarii, asta NU inseamna normalitate.

Se pare ca intram in recesiune, cu toate strategiile/minciunile lor imobiliare, nu le prea mai cresc vanzarile, asa ca …trebuie sa faca CEVA.

Si de ce sa nu construiesti sanatos in recesiune (pe bani europeni), si apoi sa profiti, pe val? Alooo, se aude si in catunul numit comuna Berceni? Drumuri asfaltate, utilitati trase din timp cu participarea Primariei, amenzi pt aia de la gaz care nu refac drumurile, trotuare, parcuri etc.

Pentru cei ce considera ca “fac la sarantocii aia din Giurgiu/Berceni statie de metrou“, se pare ca nu au trecut prin zona sa vada ce casoaie sunt dupa centura si ce masini sunt parcate in acel P&R din oras, numit statia Berceni/IMGB Depou.

Sa facem o comparatie cu investitia “stupida” din Straulesti, 365 locuri …goale? Cate masini sunt acum in acel P&R?

Dar la statia Berceni? Stiti ca oamenii sunt amendati/”avertizati” de politia lui Baluta, Sector 4, la statia Berceni pt. ca parcheaza pe “trotuarele” alea din parcare sau pe zona de pamant de peste drum? (pt ca parcarile sunt pline! si nici macar semne de parcare interzisa nu exista)


Deci, cele 500-600 locuri de parcare sunt INSUFICIENTE, mai trebuie!

O sa fie lumea (carcotasa) uimita cum astea 600 locuri (IMGB) si cu alea 400 locuri (sau cate or fi la Canpack) or sa fie TOATE PLINE si …INSUFICIENTE!.
Da, or sa fie uimiti, pt. ca planificarea de acum se face …dupa ureche.

Oare stiu carcotasii ce comunitate puternica exista in Berceni? O comunitate matura care incurajeaza dezvoltarea durabila si verde si

 • folosirea Park & Ride,
 • biciclete, trotinete,
 • car sharing,
 • mers in comun cu STBul (este plin, si nu de “tzarani si papornitele lor“!) etc.

si toate astea inca dinainte de alegerile din 2016! Sa vedem noi acum ce va fi in 2020! Oare in 2020 scapam de …politruci si politrucismele lor ieftine?!

Despre a doua statie de metrou, de la Centura, nu putem decat visa, va fi …parfum, cobori de pe pasaj, si vii din orice directie, sa zicem ca de la Glina si pana la Bragadiru, toti or sa vina rapid la aceasta statie, ca sa invadeze …Nordul; dar, pana atunci, poate ca or sa faca si ceva birouri clasa A&B in Sud.

Pentru moment cel mai important lucru cu aceste doua statii, este ca exista in acest plan mai recent, cu toate ca ele existau inca dinainte de Revolutie in tot felul de planuri de dezvoltare. Si astfel, peste vreo 10 ani, poate ca NU o sa mai auzim pe vreun alt “capat”/director ambulant de la Metrorex spunand “statie la Centura Berceni !?! pfff, asta nu a fost niciodata in planuri” (precum țaranul zice cand vede pt. prima data girafa la zoo …”asa ceva …nu exista!”) :).

One comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.