Educatie: ghiolbanu’ prin giratoriu

Cati si-au bushit masinile prin giratoriu?

Cati dintre voi …noi, dau lectii la alti …prosti (ca noi) cand vine vorba de mersul prin giratoriu?

Cati au RCA la Euroins si acum trebuie sa ne ferim de ei peste tot ­čÖé ? Mai ales prin giratoriu, ca sa nu ajungem sa ii dam in judecata si sa le luam casa din fundu’ campului imobiliar ilfovi╚Ťean, pt a ne repara usa indoita la mer╚Ťanu’ cocalarianu’.

Considerand ca o sa trebuiasca sa facem cel putin …8 giratorii zilnic (4 giratorii, dus – intors), intre Berceni si Bucuresti, poate ca ar trebui sa stim sa …nu mai trecem ca ghiolbanii retarzi in diagonala giratoriului, cu viteza si fara sa semnalizam si cu …”dreptul celui care iese din giratoriu“, ca un kamikaze, precum a intrat

Exact acest “drept” NU MAI EXISTA!!! Allleeeluuuiiaaaa !!!

(nici nu exista, dar era interpretabil de idioti reinventati ca avocati peste noapte)

Neinspiratul Portocaliu trebuie sa se asigure cand schimba benzile! Si sa intre pe banda celui Verde …cand ala il lasa, daca il lasa!

Si mai simplu

  • cum ai benzi pe linie dreapta
  • ai benzi si …in cerc

In ambele cazuri te asiguri (din timp!!) ca …te lasa ghiolbanu’ de pe banda unde vrei sa intri.

Asta era valabil si pana acum, vezi ce zicea tov. Godina prin 2016, doar ca era interpretabil din cauza ideii de “prioritate la iesirea din giratoriu”.

Ce scrie la buchia legii, HG 130 / 2023, e cam ca pe acilea mai pi jos nitel …

  • intersec╚Ťie cu sens giratoriu – intersec╚Ťie dirijat─â, semnalizat─â ca atare, prev─âzut─â cu una sau mai multe benzi de circula╚Ťie, ├«n care circula╚Ťia se desf─â╚Öoar─â ├«ntr-o singur─â direc╚Ťie ├«n jurul unei zone centrale;
  • ├Än cazul intersec╚Ťiilor cu sens giratoriu, conduc─âtorii de vehicule trebuie s─â respecte regulile privind circula╚Ťia pe benzi, av├ónd obliga╚Ťia s─â semnalizeze din timp p─âr─âsirea intersec╚Ťiei ╚Öi s─â se asigure c─â o pot face f─âr─â s─â perturbe circula╚Ťia sau s─â pun─â ├«n pericol siguran╚Ťa celorlal╚Ťi participan╚Ťi la trafic.

Daca vreti sa ametiti bine de tot prin giratoriu, ascultati-l pe poli╚Ťistu’ asta …complex, care scoate in evidenta un posibil conflict, intre mai multe reguli

Deh …asta e, in giratoriu mergi incet, acorda prioritati, fii civilizat, nu-ti …lua dreptu’ de scuipat de ╚Ömechier si …nu mai dam bani si timp ca prostii degeaba pe reparatii, la masini, la …mecle si coaste etc.

Se pare ca cel rosu era deja pe banda, cand ala albastru …forta la rupere sa iasa de pe banda lui / directia lui de mers, apropo “directia de mers” nu e …in linie dreapta (in diagonala) in giratoriu, ci e …in cerc ­čÖé

O posibila explicatie apare in acest video, dar …mi se pare o tampenie, sa il astepti si pe cel de pe banda 2, mai ales ca semnalizeaza stanga.

Consecinta pe care o vad

  • majoritatea o sa foloseasca banda 1 ­čÖé
  • doar in giratorii mari are sens sa te bagi pe banda 2 sau 3, cand se merge incet si trebuie sa iesi departe
  • dar …se pare ca nimic nu te opreste sa stai pe banda 1 si sa te dai de jur imprejurul giratoriului, sa vanezi pe unu care sa iti repare masina ­čśë sigur pica unu, dupa vreo 2-3-4 ture :))

Ar fi minunat ca toti din Berceni sa mearga incet, legal si cu consideratie pentru toti ceilalti consateni si sa dea un exemplu tuturori alora “de la ╚Ťar─â”, ce inseamna sa fii un …bercenar adevarat si modern!

Sanse sunt, ia uitati exemple notabile de oameni deschisi la minte, de la noi din Berceni city ­čÖé

Pacat ca rahatii de la Ilfov au facut trotuare duble si in valuri si ne-au mintit cu ele spunand ca sunt …”piste de biciclete”. Ai dracu’ ei polutricieni retarzi si spagari!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.