Infrastructura: trei giratorii si doua pasaje

Ne bucuram cu totii ca o sa avem un giratoriu suspendat (pasajul) si ca o sa trecem “rapid” peste centura. Dar, de fapt, de la Berceni pana la statia Tudor Arghezi o sa avem de parcurs un traseu demn de examenul auto, zilnic.

Pai sa vedem, cam asa arata cei 2km de la Berceni si pana in Bucuresti, la statia de metrou Tudor Arghezi.

Pe doar 2km ai …trei giratorii si doua pasaje!!

Este un fel de rollercoaster.

Imaginati-va cum veti face coada si cum veti freca ambreiajul si placutele in rampa si in panta fiecarui pasaj din imagine. Service-urile or sa fie fericite!

Iar daca placutele de frana si ambreiajul nu sunt o problema, o sa va infigeti in vreun giratoriu, precum au facut-o deja cativa “avangardisti”. “Giratoriul 2” pare mult mai mare si mai bine facut decat “giratoriul 1” care este un fel de …tampenie de Ilfov. Sigur a fost facuta dupa un plan avizat CNAIR!? Sau este vreo plămădire a agricultorilor savanti imobiliari de la Ilfov?

Ia uitati cum arata “giratoriu 1”, cam la “inaugurarea” din Noiembrie

Si cum arata prin Decembrie, exact in acea intrare, s-au impiedicat o gramada de soferi

Cum se chinuie skoda sa “cucereasca” giratoriul? Sa nu mai zicem de TIRuri si camioane. Ar merge pus un pariu ca nimeni (exclus motociclete) nu reuseste sa mearga cu 30 km la ora prin acel giratoriu si sa ramana pe prima banda!! Fara sa rupa volanul, fara scarțăieli groaznice de roti, fara sa plonjezi peste bordura sau sa faci masina varza, impreuna cu planetare/bielete si alte detalii picante de pe la roti si burta masinii.

Ia sa vedem cum arata un trotuar pe la “giratoriu 2” (spre centura) …

…le da de baut cam prea mult ! Ii si plateste oare?

Pe 18 Decembrie 2022 au terminat aceasta “varianta”, terminata in maxim o saptamana, sigur nu a lucrat CJ Ilfov la ea :))), s-ar fi terminat in vreo 5 luni; in Ianuarie 10, este inca nedata in folosinta.

Au terminat statia de metrou dar …nu prea le sta abțibildurile pe ea

Sa nu uitam, in data de 14 Decemberie 2022 ni se spunea cu tarie si mandrie patriotica locala ca va veni metroul si in comuna Berceni! Cand? Apoi … dupa studiul de fezabilitate care inca nici licitat nu este.

Dar, uite ce frumos scrie “cu sange” de patri(h)ot (imobiliar).

Apropo, dupa ce ai trecut de parcarea de 300 locuri insuficiente de la noua statie de metrou (care vor fi ocupate doar de angajatii Metrorex si de cei de la Canpack) si lasi pe cineva in zona dedicata acestui lucru (bravo ca au facut-o), oare cum ne intoarcem in Berceni, mai mergem vreo 2.5 km pana la primul giratoriu?!

Oare va fi pe acolo vreun tablagiu / local care sa ii amendeze pe aia cu masinile “bengoase” lasate exact acolo, pt. ca le va fi lene sa mearga in parcarea de peste drum (pt. ca deh, “e derectori”)? O sa avem oare loc de jegurile astea puturoase ca sa lasam lumea la metrou?

Revenind la poza de la inceputul articolului, terminam prin a resublinia nevoia de a scoate masinile din Drumul Judetean 401, prost gandit si cu capacitatea depasita de mizeria imobiliara din judetul agricol Ilfov.

Trebuiesc niste variante de descarcare trafic, pe ambele parti ale DJ401. Ca oamenii sa mearga acasa in ..campul imobiliar ce se intinde pe cate 2km stanga/dreapta de la DJ401, in câmp.

Fara astea or sa fie blocaje imense, atunci cand oamenii se intorc acasa, dupa o zi grea de munca, seara, si vor trece de la cele 2 benzi pe sens (care sunt pe soseaua Berceni si pasajul peste centura) la amărâta de banda pe sens a anticului DJ401, proiectat pt. cateva tractoare, combine agricole si tot atatea carute, nu pt. 15 000 masini pe zi !!!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.