Dezvoltare: chiar nu sunt suficiente masini?

Cand vezi niste retarzi de “jurnalisti” care comunica doar niste cifre statistice chioare si ….atat, parca iti vine sa … urli macar!

Zilele astea am aflat cu totii cu stupoare ca …nu avem suficiente masini in Romania !!! Da mai, suntem si la asta pe ultimul loc in UE :)))).

Asta ar insemna ceva gen …hai, cu toti retarzii, sa cumparam si mai mult, si mai scump, sa consumam la greu, sa le aratam noi Europei, cine suntem de fapt!

Datele eurostat la care se raporteaza articolul sunt aici, si mai clare date sunt aici

File:Passenger cars update 2020.png
Car ownership” (la 1000 locuitori) este doar un indicator,
noua ne trebuie “Car density” (pe km2), ca sa vedem in ce inghesuiala infecta traim !!

Ce ar fi sa ii intrebam pe cei ~2 milioane (hai 4 milioane) de locuitori din Bucuresti, oare ce parere au, …avem prea putine masini in oras si periferii?

Evident, conteaza la ce te raportezi !!!

Ca sa fie mai clar hai sa ne pierdem putin prin cifre, sper sa nu pierd 90% din audienta cu asta :)) .

Ca orase consideram Bucuresti si Viena, fiind pe primele locuri ca si densitate de locuitori / km2, cand sortăm/vorbim de numar similar de locuitori, dar Vienna …s-a unit cu Voluntariul, Chiajna si Popesti Leordenii lor, de au acum o suprafata dubla decat Bucuresti, la aproximativ acelasi numar de locuitori. Si au avut si mai au si niste Administratori normali la cap, nu doar niste …panarame retarde si spagare.

Bucuresti si Viena numar similar de locuitori. Densitatea (oficiala) este dubla in Bucuresti pentru ca si suprafata este la jumatate.

Si sa vedem acum densitatea de masini la km2, calculata pe baza densitatii de locuitori pe km2 si capacitatii de a avea masini (la 1000 locuitori).

ZonaDensitate locuitori
(pe km2)
Masini
la 1000 locuitori
Densitate masini
(pe km2)
Romania8435730
Polonia12364279
Luxemburg198681135
Italia197663130
Stockholm2 321366849
Berlin4 0903301 350
Viena4 1713721 551
Bucuresti (2 mil loc.)8 260 !!!
loc / km2
7005 782 !!!
masini / km2
Bucuresti (4 mil loc.)16 520 !!!70011 564 !!!
Datele sunt din …2019 !!!
Deci vechi de doi ani !

Ia uitati aici, si altii au comparat orase cu exact acesti indicatori: densitatea de masini pe km2 !!

Da, datele astea sunt vechi, de prin 2007, restul articolului foloseste date din 2019

Auzi baiiii panarama de “politician” retard

 • …10 000 de masini pe km2 in Bucuresti, in 2019 !!!!!!!!!!
 • diferenta dintre 30 masini/km2 la nivel de tara si ….10 000 masini/km2 la nivel de Bucuresti se afla in
  • ….incapacitatea jegurilor de guvernanti sa creeze planuri pentru dezvoltari durabile
  • ….incapacitatea jegurilor de guvernanti sa implementeze si imbunatateasca acele dezvoltari durabile
Brent Toderian on Twitter: "It's related to the proven tendancy for new freeway capacity to quickly fill up, referred to as #inducedtraffic or the #lawofcongestion.… https://t.co/QbnM4fBNwA"
Largesti drumurile pentru ca ti-au gandit bine arhitectii comunisti infrastructura, dar si alea se vor umple rapid, ce faci !?!

Nu mai flutura politrucule densitatea de masini la un numar de locuitori, ci recunoaste densitatea imensă de locuitori pe km2 si masini pe km2, aia e problema !!!

Fa dracu sa te ia ceva rapid, constructiv si durabil in acest sens

 • sa reduci masiv aceasta densitate de populatie si masini / km2 !!!!
 • sa reduci si densitatea de masini la 1000 locuitori !!! (in acele zone supra populate pe km2)
 • sa refaci parcurile “comuniste” pe care le-ai distrus doar ca sa bagi masinile “capitaliste” in ele

Dupa ce ne stergem spumele de nervi de pe barbă, ce observam?

 • daca ne raportam la nivelul tarii, unde romanii este clar ca nu sunt inghesuiti (densitatea pe km2 este mica), ne permitem sa bagam la greu masini pe drumuri si autostrazi
 • dar, daca ne raportam la orasele care sunt suprapopulate datorita dezvoltarii tembele si asimetrica, observam ca …retarzii de guvernanti trebuie sa gandeasca niste strategii sa ii scoata pe toti oamenii care se inghesuiesc si mai mult acolo, si sa NU incurajeze si mai multe blocuri !!!
 • observam ca pentru Bucuresti am calculat si cu cei 2 mil de locuitori “oficiali”, dar si cu cei 4 milioane de locuitori, neoficial, rezultatul este …ingrozitor!!

Si pe final, ca sa fie cat mai clar ca si jurnalistii astia fac mult copy paste si …atat, nici tu o punere in context, nici tu o mica strategie de impulsionare dezvoltare durabila, nici tu o mica intrebare de genul “dar oare datele astea chioare ajuta la ceva?”, deh, si uite asa ajung sa se mire ca …cum naiba trei ani de pandemie nu a “distrus orasele” , ci doar le-au largit nitel?

Pai si nu era normal bai panarame neganditoare dar “strategi desavarsiti” ?! Pai nu asta este si o regula a COVID, sa nu stai inghesuit?! Asta au si facut oamenii

 • aia veniti din Timisoara/Suceava/Constanta/SatuMare in Bucuresti, de cativa ani …nu au plecat inapoi, la mama dracu’
 • ci doar s-au dus nitel mai incolo, si unde zice UE ca se duc Bucurestenii ?! …pai in ILFOV (pana in 2050) !!! bai “strategii plumii” …

Deci, ce faceti “strategii plumii” ?!

Bagati si voi niste infrastructura rutiera mai larga, si una educationala mai accessibila (precum magazinele la colt de strada), si … o dezvoltare durabila astfel incat sa nu te muti de la blocurile comuniste doar ca …

 • sa stai la case …inghesuite
 • la care ajungi dupa ce asteptam …inghesuiti pe drumuri …inghesuite

Iar voi, jeguri de “guvernanti” politruci fanarihoti, …cresteti preturile la carburanti, si asta doar ca sa va platim 60% din pret …dari si taxe si mai multe! Iar voi, panarame jegoase, ce sa faceti cu banii, ii consumati pe curve si meniuri gratis la popota partidului (ca si Guvernul si Parlamentul sunt luate …”pe partid, se stiieee”) ?!!

 • Daca Bucurestiul a putut (cat de cat) absoarbe ingramadeala asta infernala
  • doar pentru ca traim pe infrastructura comunista
 • In Ilfov nu se poate vorbi de asa ceva,
  • prin Ilfov nu a trecut tavalugul comunist sa darame cocioable si sa faca bulevarde de trei benzi pe sens, cu trotoare largi si zona verde ca la carte
  • dar …au ramas campurile, campuri pe care mizeriile de țărani mafioti si politruci de la Ilfov nu sunt in stare si nici nu vor fi vreodata sa le sistematizeze durabil!

De ce ?

Pentru ca sunt proștii si ignoranții țării. (da baaiii, mai prosti decat aia din fundu’ Moldovei sau fundu’ Olteniei sau fundu’ Maramu’)

Iar aia de peste ei sunt si mai prosti, pentru ca nu vad ca aceasta zona are nevoie de mana forte si strategie dură, pur tehnica/arhitectura, fara mana de politruc/influențăr regional!

Auziși Io(ha)nescule …acest strigat de ajutor ?! Te doare’n cur ai ?!

Ia uite ce frumos spune la studii … ca fara BRT (Bus Rapid Transit) nu se mai poate!

Prostii asteapta ingramaditi in linie, meseriasii merg cu autobuzul
Se vede si banda de biciclete ?!?!
(ai dracu de politruci prosti si parsivi)

Retarzii nostri nici macar nu sunt in astfel de Asociatii Europene de Transport Metropolitan, ca sa se vada clar unde ne clasam si cat de multa munca avem de acum incolo. Si smecheri si jeguri umane cum sunt ei, daca ar baga ceva date mincinoase acolo ar considera si …campurile nelucrate ale Ilfovului.

Precum au facut in acest raport de mobilitate urbana catre UE, cica in Bucuresti ….”Ponderea modală a vehiculelor personale în perioada 2007-2017” a ramas …neschimbata!!! In 2017 era …”la fel” ca in 2009 !!!! Băh dă’vă dracu de panarame ordinare! Atunci, de ce ne sufocăm de inghesuiala ?!!? Sau faceti pe desteptii cu indicatori mestesugiti ca sa fiti “politically right”, jeguri ordinare de panarame politruciste; lasati specialistii sa ne scoata din cacat, nu veniti voi sa bagati cacatul sub pres?!

Auzi la ei …”ponderea modala”,

 • adica tot o frectie de indicator gen “masini la 1000 de locuitori” !!
 • adica eram 1.5 miloane in 2009 cu cateva masini la 1000 de locuitori
 • am crescut la 4 milioane in 2019 cu …o crestere (uimitor de identica) echivalenta de masini la 1000 de locuitori
 • dar nou venitii (peste 50% / dublare) au fost ingramaditi in exact aceeasi …suprafata a Bucurestiului (cu cateva blocuri in plus, fara locuri de parcare si la suprapret) + extinderea imobiliara spre Ilfov pe niste drumuri cu capacitate depasita !!
  • Exact aceasta ingramadeala de blocuri si pe drumuri trebuie sa le prezentati clar, jegurilor!
  • Ca sa se vada cat de “durabil“/anormal ati “dezvoltat” țara cu …bula imobiliara (“ca sa sugă/amortizeze inflatia, din buzunarele fraierilor“, inflatie generata de incapacitatea voastra de a face reforme economice si dezvoltare durabile)
Ponderea modală a vehiculelor personale în 13 orașe în perioada 2007-2017

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.