Infrastructura: alternative la DJ401

Istoric

202x Toamna: Hai panaramele …cand incepeti treaba ?!!? Asteptati niste alegeri cumva?! Intr-un an abia ati reusit sa va “protocoliți”, si in vreo 30+ ani sa vă …porniți.

2021 Septembrie: reuseste si Primaria Capitalei sa aprobe un amarat de protocol de colaborare (Ministerul Transporturilor, Judetul Ilfov, Municipiul Bucuresti_

2021 Aprilie: primul desen

2021 Martie: “Grup de Lucru pentru Mobilitate Durabilă din Zona Metropolitană București – Ilfov”

2016: PMUD

1989: PUG Bucuresti

Articol initial

Hai sa avem si o pagina dedicata pentru aceasta mare nevoie, cel putin o alternativa la DJ401, ce a fost descrisa odata in memoriul trimis la PMUD (2016) dar si desenata ca pentru prosti (2017).

Ce facea Scrileușteanu’ in acele vremuri? Pai, se opunea la orice nevoie de infrastructura, la nivel de Ilfov (Infrastructura: promisiuni CJI neindeplinite, 2014 – 2020). Ulterior …s-a vazut un os imens de ros si s-a/l-au facut vizibil. Acum viziteaza santiere si isi face poze pe ele, cu prietenul …de la Ilfov (o cel putin la fel de “mare” speranta liberala). Un fel de Pic si Poc/Lolek si Bolek al santierelor ilfovitene.

Sa revenim, observam cu totii cat de inghesuit a devenit Bucurestiul (10 000 masini pe km2!!!) si cum toti migreaza catre Ilfovul subdezvoltat (ca infrastructura si …educatie), si mai ales catre catunul asta numit Berceni si fosta glorie legumicola Vidra, acum …un catun, cu gară cfr ce’i drept.

Asa ca prin Martie 2021, la ….5 ani de la PMUD (2016), s-au gandit sa faca si ei ….ce stiue ei mai bine sa faca, o sedință! Ca sa para ca lucreaza, si-au si dat un nume fantastic “Grup de Lucru pentru Mobilitate Durabilă din Zona Metropolitană București – Ilfov“.

Pfoai drace, Durabil!!! sa vezi tu acum in Ilfov

 • bulevarde cu doua benzi pe sens
 • legaturi bine gandite (si acum lipsa) intre drumurile judetene
 • centre de afaceri, aeroporturi
 • acces facil si rapid la scoli si licee (ca si asa Ilfovul este ultimul din țară la Bacalaureat)
 • retea de drumuri rurale si comunale bine gandite (chiar sensuri unice) care sa faciliteze preluarea traficului in aceste bulevarde Ilfovițene (sa poata ajunge la aceste bulevarde toti fraierii pacaliti de mizeriile imobiliare sa cumpere case si terenuri la peste 2 km departare de Drumul Judetean)
 • continuarea metroului prin Ilfov
 • benzi dedicate autobuz express (BRT)
 • legaturi si revitalizare a retelei de cai ferate existenta
 • parcuri si centuri verzi in care sa cante pasarile, sa salte veveritele si sa se relaxeze …proletariatul capitalist 🙂
 • ce mai … chestii gandite ca sa reduca frecangeala stupida cu masinile, si numarul lor de pe drumuri

ĂĂăăă …nu ! Nu dragă investitor in Ilfov, cand ti-au cumparat casa/teren aici nu ai stiut in ce mocirla te bagi (la suprapret) ?!! Vrei acum sa te scoata “ei” cumva !?!? Porcule ce esti !

Ei ce au facut ? Pai ce stiu ei mai bine

 • si, acolo unde au vazut ca comunistii au prevazut doua bulevarde pana la Centura, ei “Durabilii” si “Vizionarii” ce au facut ..le-au unit intr-un singur bulevard
  • Strapungerea bd Constatin Brancoveanu, pana la centura nu se mai poate, pt. ca jegurile imobiliare din Sector 4 au construit …in drum
  • De asemeni Autostrada Giurgiului …nu se mai face
  • Asa ca s-au dus nitel mai incolo si pleaca din Soseaua Giurgiului, o uneste cu Bulevardul Metalurgiei (parte din vechiul ring interior, prezent si ala in PUGul comunist cu peste 30 de ani in urma si niciodata continuat), si se duc cu drumul asta pana intre Vidra si Berceni …lucru bun
  • Doar ca tot comunistii spuneau ca Metroul (de suprafata) ar trebui continuat exact pana in acelasi loc (vedeti mai jos)

Planuri inovatoare/vizionare si vechi de peste 30 de ani, dar inca actuale

Pasaje peste centura si acces la centura din fiecare bulevard si “sosea” din Sectorul 4
Ruta/Prelungire regională a metroului !!

Si …cu ce vin “vizionarii” de acum?

…Orbecăiala Bucuresti! Pardon, Orbitala Bucuresti !

Bai sa fie …dar de ce ii spun Radiala Bucuresti? Care’i Orbitala si care e Radiala? Orbitala o fi Autostrada A0 si Radiala fiind aceste …flinticuri de drumuri.

Observati !?!?!

 • Mizeriile comuniste centralizate si asupritoare (bunicii vostri!!) erau mai organizate si cu o viziune ce se intinde peste zeci de ani (40 cel putin)!!!
  • cu toate ca Bucuresti era oras inchis in acele vremuri
  • iar celelalte regiuni/judete aveau fabrici si uzine,
  • iar oamenii nu migrau toti spre capitala ca apoi sa migreze in campurile agricole din Ilfovul lipsit de o infrastructura minim decenta (evident, comunistii ii pastrau …agricultori, si atat)
 • Pe cand mizeriile …imobiliaro-agraro-spăgăriste de acum, nu adauga nimic la acea viziune, doar …reduc din acea viziune, si inghesuie cat mai multi fraieri pe km2

Totusi, sa vedem in cat timp or sa inceapa sa lucreze la aceste drumeaguri (Radiale Regionale), si cand or sa termine si A0 (Orbitala).

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.