Administratie: investiti in Berceni, sa aveti de toate (gunoaie, caini, noroaie, gropi, inghesuiala, cocalari, trafic, nervi, dezinteres, spagari etc.)

Daca “tragi o tura” pe siteurile de imobiliare, nu gasesti terenuri de 25eur/mp, decat in mijlocul campului, la granita cu Dobreni. Dar cine s-ar duce pana acolo cand daca dai ..”macar dublu” ai parte de toate facilitatile …unui catun de rahat dintr-un judet rasuflat si ambele extrem de prost administrate.

Nu te astepta sa gasesti peisaje, infrastructura, casa si utilitati, 6200 mp teren, la 170 000 Euro, ca in Nordul Frantei (“1 hour from the Calvados coast – landing beaches“).

Nu vei primi asa ceva, doar pretul este acelasi (sau mult mai scump) si vei primi, “pe scurt”:

 • gunoaie … peste tot
 • caini …din ce in ce mai putini dar tot nu te poti plimba in liniste
 • noroaie …peste tot, acolo unde nu au vandut …neamurile/cunostintele cu pile, deci ai noroaie 80% din comuna
 • trotuare …doar aia 10 m facuti in anii 1970 si scoase de sapaturile celor din CJI, deci noroaie (in asteptarea “modernizarii”, alti doi ani de noroaie la drumul mare judetean, cel putin 2 ani)
 • trafic …din plin, in mod normal de la un capat al comunei la celalalt faci …40 de minute, daca se impiedica vreo caruta pe unicul drum spre Centura/Metrou/Capitala/Civilizatie faci …peste 60 minute
 • mirosuri …din plin, ba de la groapa de gunoi, ba de la ceva ferme de porci, ba de la ceva gunoaie locale in putrefactie etc.
 • calitatea aerului …cat poate fi in mijlocul campului, cu glodul si preful infoiat de vanturile ilfovițene, fara nici un fel de perdea verde (de zece ori mai tare decat daca ai avea apartament la …bulevard, in cartierele comuniste, ca in cartierele noi …nu exista tramvai)
 • canalizare …poate’n fund..ul curtii, si daca te uiti in zare …o vezi, undeva acolo, peste 5 ani (eventual), si gandeste-te ca va fi administrata …ca in Ilfov, deci “servicii de calitate”, profesionalism maxim
 • apa …doar la drumul mare, scumpa si in toate culorile, nici baie nu poti face cu ea
 • gaz si curent …dupa ce ti-a iesit par alb, la cate drumuri, spagi si plecaciuni ai facut la mafia locala, si asta daca ai dat trei preturi pe acel teren
 • cocalari …da’ “cu bani” si pretentii, ca la bloc, dar mai rau, pentru ca abia vine politia (de Ilfov) aici sa il amendeze pe “ala … a lu’ cutare”
 • strazi de care nu stie nici macar Ambulanta pe unde sunt, si abia daca ajunge pe acolo (uita de casa bunicii de la drumul mare, tu vei sta undeva in campul prafuit si imputit si inghesuit, da …”cu oameni alesi”)
 • vrei buletin, nu se face in acest catun, te duci la Jilava, stii unde e? stii cum ajungi acolo? e mai rau decat pana la Centura !?
 • vrei scoli “bune”, gandeste-te ca scolile din catunul Berceni sunt deja pline, majoritatea isi caruteaza copiii tot in Bucuresti, o ora dus, o ora intors; faci temele cu ei in masina

Ai crede ca vii “la țară” si iti gasesti locul, si simti ca apartii de “glia strabuna” si vei iesi la curte (ce iti mai ramane din aia 250 mp amarati, maxim 100mp, cat sa iti tii cutia de gunoi si un petic de gazon cu trandafiri cam cat iti puneai in balcon) si …doar crezi si vizezi frumos, ca in rest ai doar …noroaie, caini, gunoaie, stres, miros urat, “peisaj” de rahat.

Daca tot ai niste bani, si nu stii ce sa faci cu ei, si te gandesti ca o sa mergi “saptamanal” la minunea ta de proprietate “in aer liber” :)))),

 • nu te lasa “dus in ispita” de imobiliarii ce iti vand statiile de metrou si pasajele lui Baluta, la care o sa ajungi intr-o ora, plin de jeg si praf pana’n gaura …gaurilor
 • mergi in zone de deal si munte
 • investeste acolo unde chiar te simti ca faci parte din acea comunitate, ca esti privit(a) si primit …cu binete, si nu doar ca “inca un fraier dupa care am luat o suta de preturi, cat nu face
 • cu autostrazile care se construiesc, poti ajunge acolo mai rapid decat …iesi la DJ401, din fundurile fostelor canale de irigatii comuniste, pe unde iti vand samsarii “terenul cel mult visat” si zeci de mii de …himere
 • iar daca vrei ca copiii sa-ti creasca sanatos …cu siguranta ca asta nu ține de cei 100 mp de “gazon” pe care il perii si …ciupilesti mai abitir decat covorul “persian”, ci mai degraba cauta locuri in care ei pot sa alerge si sa se imprieteneasca cu alti copii si vecini, pentru ca in aceasta comuna …nu ai aceasta sansa, nu vorbim de parcuri de cartier sa uterenuri de sport la cei 15 000 locuitori, ci doar de strazi si locuri in care copii pot sta atunci cand nu ploua si nu trec masinile in graba pentru ca pe acolo cred “soferii” ca au mai castigat 10 secunde ca sa ajunga la DJ401

Nu fii prost, casa in Ilfov, este o himera care va merge atata timp cat or sa fie niste prosti ca tine si ca …noi, care am sperat de peste 10 ani ca se va misca ceva. Si …ne-am inselat. Si or sa mai fim inselati inca 10 ani, cel putin.

Daca tot vrei sa cumperi avantajos, cumpara de la cei care pleaca satui de minciunile jegosilor si panaramelor. Obtii preturi mai mici decat au bagat ei in acel teren si casa.

Asta este un semn, atunci cand un om care si-a construit casa in regie proprie, si-a bagat toti banii familiei in acest loc plin de …bullshit la suprapret, nu reuseste sa isi vanda casa la pretul egal cu cat a bagat in ea, casa construita legal (respectand normativele de constructie).

Si astfel te intrebi …cum naiba scot samsarii bani gramada !?! Cu spaga …peste tot, tu vezi doar niste semnaturi si atat, apoi nici dracu nu-ti mai raspunde, si da, casele nu cad asa usor, mai ales alea mici, chiar si daca ei le-au construit dupa normativele din anii de dupa 1977 + spaga, dar ce este mai rau e ca tu platesti triplu si esti prostit in față.

Haideti sa vedem cateva poze din “fericirea” locala pe care le vei vedea zilnic! Nu ne referim la cateva poze cu …apusul sau rasaritul, care sunt frumoase si cand le privesti de pe un maldar de gainaț sau cu cizmele innoroite intr-o baltoaca jegoasa, ca cele de mai jos.


O strada “privata”, adiacenta DJ401, oare ar putea pune bariera pe ea?!
Si niste “intreprinzatori” (painea turcită), care iau apa (cu pompe) din DJ401 si o varsa pe …acea strada.

Iar lucrurile nu se opresc aici, o sa fie SI MAI RAU!!!

Tocmai ce au inceput anul cu un heirup de a aproba toate derogarile de PUZuri inainte de “marele PUG“. Iar dupa PUG or sa bage in intravilan de doua ori mai mult decat este acum teren.

In Berceni se va construi cel putin 5 ani de acum inainte, exact pe aceste derogari de la PUG. Si da …problemele de mai sus or sa fie cel putin aceleasi, dar …si mai acute si apasatoare, cu un impact si mai mare asupra calitatii vietii de aici.

Cu ce te incanta ca Baluță si Danuț fac metrouri si pasaje sau trenuri urbane?! Daca tu, pana la ele, ti-ai schimbat perechi de cizme de noroi, ti-ai distrus trei randuri de amortizoare si distrus iremediabil …neuronii de la tot acest stres generat de aceasta …proasta administrare tipic ilfovițeană-subdezvoltata.

Cum oare, panaramele astea de Ilfov, s-ar putea gandi si ..implementa “proiecte verzi”, si dezvoltare infrastructura, cand ei nu sunt in stare sa gandeasca niste masuri normale prin care cei ce nu au avut ocazia (datorita legii voit tembel facuta) sa isi dea terenurile private la Primarie, sa o faca acum.

Evident ca panaramele nu vor sa ia aceste terenuri, pentru ca ar insemna sa …cheltuiasca pe ele, si nu ar avea bani de sifonat pe acele terenuri unde au interese meschine si spagi multiple.

Ar putea avea o lista de prioritati

 • daca tot se modernizeaza DJ401, si or sa se asfalteze 20 m din fiecare drum adiacent lui DJ401
 • sa vina si Primaria cu Vicele (prieten nevoie mare cu CJI) si sa gandeasca o forma de preluare a macar 500 m din fiecare drum adiacent
 • sa il asfalteze macar in latime de …o banda, pe 250 – 500 m, sa nu mai caram toate noroaiele din campuri direct pe DJ401
 • da, atunci cand va veni canalizarea, pe unele drumuri doar, pe unde deja au asfalatat, va trebui sa refaca acel asfalt, asa este normal, nu sa astepti, ca sa asfaltezi, 10 ani, pana cand va veni canalizarea pe acolo (daca va veni)
 • sa faca lobby la Guvern sa dea o lege ce sa faciliteze aceste preluari de drumuri, iar cei ce nu vor sa dea drumul, atunci sa il administreze dupa niste norme bine stabilite, iar daca nu o pot face atunci …sa o faca Primaria, si daca tot a investit pe acea parcela de drum …ajunge sa o preia in felul asta, Primaria/Judetul.
  • si da, daca “Banca este proprietar”, cu siguranta ca acea lege va prevede preluarea “datoriei” de catre Primarie/Judet, dezmembrarea acelei bucati (daca nu s-a facut deja etc.)
  • da, durere de cap pentru spagari, dar intr-un an s-ar putea face rapid, daca au cadrul legal, si sunt …determinati sa o faca

Solutii pentru dezvoltare sunt foarte multe si foarte rapid de implementat, daca vor …panaramele spagare, imputite si …”alese”.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.