Infrastructura: trebuiesc limitatoare de viteza!

Dupa ce judetu’ (Ilfov) a modernizat (sa zicem) “bulevardul” (ulita) 1 Mai din Berceni, zis si DJ401, nu au ezitat sa apara imediat si …accidentele.

Dupa ce un “grabit” nu a reusit sa evite un stalp, aflat pe partea cealalta a drumului, la nici o luna de zile a venit si …primul mort!

Atentie, poza cu mare impact emotional, la cei care …simt ceva, nu si la rahatii aia cu ochi (degeaba) care cred ca graba lor este mai importanta decat riscul de a crapa el/ea si altii in jurul jegului de “om” care sunt ei.

Boule/Vaco, cand simti ca “trebuie” sa te grabesti, gandeste-te ca esti o scursura proasta a societatii, un retard / retarda (da’ “importanta” nevoie mare) care nu stie sa isi estimeze si nici sa isi organizeze nimic in viata lui/ei de muritor insignifiant.

Efectele vitezei!
Si a lipsei de limitatoare de viteza!

Deci, pentru toti cacatii cu ochi, care se simt pe DJ401 ca pe pista (masii) de bob sau vreo partie de saniuta viteza …cu acele borduri pana la genunchi, si fara niste presemnalizari si bumpere din beton, astfel de situatii or sa tot apara si or sa le faca viata mult mai grea decat sa “intarzie 5-15-30 min” (mai bine inveti sa ai un glas usor si o propozitie demna sa te scuzi ca esti un prost care nu stii sa iti programezi timpul, decat sa omori pe careva, chiar si pe tine).

Cam toti suntem la un moment dat “grabiti”, deci si retarzi, cand doar adrenalina ne inunda creierii si ne simtim ca “nu putem pierde cele 5-10-15 min” (de fapt secunde) pe care le-am castiga depasind 5-10-15 masini din cele …5000!!

Dar cel mai important este sa constientizam si sa …cerem ajutor! Si da, sa injuram la toti cacatii si retarzii de politruci care nu fac nimic durabil si sustenabil, ci doar arunca banii pe borduri si panselute.

Asa ca pentru toti politrucii si panaramele retarde

  • …da, vrem si ne trebuie bumpere de beton (cu presemnalizare) pe DJ401!
  • …da, vrem si ne trebuie rute ocolitoare/alternative la DJ401, si rapid!
  • …da, vrem politisti cu radare si filmari ca sa dam in gat pe toti “grabitii”
  • …da, vrem semafoare cu buton la cateva treceri de pietoni (la scoli de exemplu)
  • …da, vrem o infrastructura durabila si bine gandita in Ilfov (pare gluma, dar nu este)
    • (re)faceti dracu’ si acea trecere de pietoni dintre Mega si Market! + bumpere

Sa nu dea dracu sa bagati rahati d-aia de plastic (in loc de limitatoare din beton), ca vi le scoatem cu levierul, sa vi le bagati in cur cu toata spaga pe ele! Si nu mai bateti campii cu “lama de deszapezire”, la limitatoarele de beton facute cu cap nu este o problema, mai ales daca si bou cu lama merge …cum trebuie sa mearga, si mai vede si presemnalizarea.

Majoritatea care trec pe DJ401 sunt localnici si trec zilnic pe aici, asa ca dupa vreo doua experiente de “trosnit amortizoarele” (gen cand mergi pe la bulgari la “all-inclusive”), ca a intrat retardul cu 70-90 la ora in bumper (cand el trebuia sa circule cu 30 la ora), deci dupa cateva astfel de antrenamente pentru neuronul lipsa …or sa inceapa sa se resemneze, sau, sa se duca dracu’ pe camp, ca pe acolo se circula deja cu viteza si nu mai miauna nimeni ca “isi strica bucsele”.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.