Infrastructura: reabilitare si modernizare DJ401 – stalpi si borduri puse …in drum

Desigur, arata mult mai bine acum drumul judetean cu toate bordurile alea fara numar si stalpii aia mai desi decat copacii.

Este clar …Ilfovu’ si-a tras borduri si stalpi cu leduri scumpe si muuuulte d’astea prin Berceni.

Dar, din avion, si pe intuneric, orice “lucrare a Domnului” arata fenomenala, dar daca te apropii de ea vezi …defectele ascunse. Tocmai de aceea este nevoie de o Proiectare facuta de oameni specializati si cu cap, si nu de niste repetenti fara bacalaureat din Ilfov, pusi doar pe umflat facturile cu borduri si stalpi inscriptionati cu numele …lor.

Daca ar fi fost cu adevarat aceasta modernizare facuta cu cap nu am fi avut toata lista asta lunga de probleme, si mai ales cele doua carora le dedicam acest articol, si intreaga noastra atentie si ..cam atat, că pe minunatii de la Ilfov, “ctitori pe datorie” si nu pe bani europeni, …ii doare in cur. Cu toate ca li s-a spus de aceste probleme de 4 luni in urma, cel putin.

Cele doua probleme, mici si “nesemnificative” (din avion) sunt …la aproape fiecare intersectie cu drumurile adiacente “nesemnificative” (in registrul intereselor lor).

Evident, pe CJI ii doare in cur de aceste drumuri, cu toate ca trebuiau sa asfalteze 15 metri liniari si ei daca au asfaltat (mai nou) 5 metri …este mult. Evident, fara geotextil si fara refacere fundatie etc. vedeti mai jos.

Stalp pus neregulamentar in buza drumului, curba bordurii nu respecta nici o norma si, la nici o luna de la montare, bordura este deja ciuruita, de toti cei care “nu stiu sa conduca”
că deh, CJI le-a pus bordura si stalpul in drum, si ii doare in cur de ei, pur si simplu NU au vrut sa faca o raza mai larga ca la normative
Uitati-va la bordura, este pur si simplu ciuruita de jentile masinilor care nu au loc sa ia acea curba normal, pt. ca pe CJI ii doare in cur de normativele de constructie drumuri.
Uitati-va si la …scursura aia de bitum aruncata pe cei “15 metri” de “asfaltare”, deja se dezintegreaza, fara geotextil, fara nici un fel de fundatie, lucrare fara noima.
Ar putea fi o imagine cu drum, copac şi stradă
Pomii pusi ca panselutele, si ca stalpii, la marginea benzii !?!
O sa ne trezim cu crengile pe volan !! (parca’s tampiti astia)
Observati totusi ce curba decenta s-a putut face aici la acest acces in DJ401, de ce nu au facut la fel peste tot!?!?
Observati ca la accesul la Mega au putut sa faca o curba mai decenta la acea bordura?
Este clar, pur si simplu i-a durut in cur pe CJI de strazile adiacente.Ei sunt doar sclavii …ochiului Dracului (banului), rationament nu au.
Imaginati-va ca trebuie sa intre o astfel de ….tulumbă, pe acele strazi adiacente, unde CJI a facut curbele …la aproape 90 de grade, ce se intampla!?

Deci …ce oare se intampla?

Nu-ti trebuie multa imaginatie, si nici multa carte, poate ca nici macar Bacalaureatul (precum “proiectantul” acestui DJ401), ca sa-ti dai seama ca …stalpul este pur si simplu PREA IN DRUM ….bai, boii dracului de politruci si “proiectanti” retarzi de Ilfov !!

Dupa nici macar o jumatate de luna de la montaj …prima victima!!
Nici macar nu au apucat sa termine de montat acel stalp!!!
Ia uite …ce frumos e el stalpu’ la coltu’ strazii, de la marele “bulevard” Ilfovițean, DJ401!!
Dupa nici o luna …inca doi stalpi
unul …lovit de TIR, altul …lovit de accident.

Era oare previzibil ca se intampla astfel de …”accidente”?!! Mai ales daca retarzii de proiectanti ignora normativele de constructie?! (evident ca o sa primeasca aprobarea receptiei, de la institutiile sclave lor)

Deci sa le facem o lista scurta cu ce observam din pozele de mai sus, pentru că repetentii de la Ilfov, fara bacalaureat sau care au facut facultatea degeaba, au dat scroll rapid, sa vada pozele doar, cititul nu e de ei, ci doar …capusatul cu multe multe borduri, multi multi stalpi, multi multi …copaci (mai nou) bagati si aia unul intr-altul de zici ca sunt la pepiniera (pe alocuri nu au nici macar acel minim de 4 metri intre ei, necesar unei coronaturi)

  • bordurile prea ridicate si care nu formeaza acel arc de cerc larg din normativele de constructii drumuri
  • stalpii pusi prea in marginea benzii si mai ales prea in marginea curbei
    • va fi kill acum sa ii mute, daca prin vreo minune le vine “mintea” la cap, mintea cea de pe (th)urma
  • si ce mai vedem, niste flegme de asfalt, fara geotextil si fara fundatie, aruncate pe drumurile adiacente (cam 5 metri din cei “15 metri”)

Haide băh “comunistule”, că au si facut …rahatul praf si scump, da’ au si furat!

Si daca ne uitam acum in ce directie se duce tara cu acest …pîrțu’ al lor si ciolănacu’ al alorlalti, nu putem decat sa ne amintim ca …PNListii sunt tot niste PSDisti si invers.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.