Distractie: descătușarea de Revelion 2021!

Bai ce-a fost de Rebelionu’ asta in Berceni!!! Nebunieee, RAZBOOIIII!!! Bombardament 20 de minute in continuuuuu!!! ORGAAAAASSSM!!! Ups, hai ca o zisei.

Pai oare la ce ne asteptam, atata vreme cat toate Mall-urile, Auchanele, Carffurrelle erau pline de “material pirotehnic, tip F1” :))) La naiba F1, stateau pe masa si cu d-alea F2, la vedere, fara jena, direct in Mall-ul Primariei Sector 4, 4-5 tarabe, cu bombele pe masa.

Pentru cei care nu au dat un goagăl macar, pirotehnicele astea/hartificiile, se impart in niste categorii si au si ceva nivele de periculozitate

 • Articolele pirotehnice de divertisment:
  • F1: risc foarte scazut (doar astea se pot oficial vinde la taraba)
  • F2: risc scazut
  • F3: risc mediu
  • F4: risc mare (doar pirotehnicienii)
 • Articolele pirotehnice de scenă
  • T1: risc scazut
  • T2: risc …(doar pirotehnicienii)
 • Alte articole pirotehnice
  • P1: risc scazut
  • P2: risc …(doar pirotehnicienii)

Dar, considerand cele spuse mai sus, ca gaseai F1 si F2 la tarabe in mall, si F3 la …acelasi “‘baiat”, pe sub masa (poate cu “timbru” de F2) si faptul ca azi in Decembrie 31, tiganu’ de la centura vindea artificii din portbagaj la nici 50 de metri de “organu” ce masura covidu’ la Berceni, in aceste conditii nici nu puteai sa te astepti la o noapte de Revelion in care iubitorii de potăi sensibile sa stea linistiti.

Am zis …RAZBOI!?!? Wow, ce mandru’ te face Berceni in aceste momente, am vazut asa ceva doar in Sector 4 cu ceva ani in urma 🙂 ! BRAVO BERCENARII!!! Uniti in nebunii, rascoliti de jegul de mizerie pe care Primaria o mentine pe toate strazile desfundate ale catunului Berceni, uniti in efectu’ COVID, uniti in tembelismul asta de stari de frustrare date de “limitarile” si “carantinarile” la care …ne supunem singuri, nerespectand ordinele/regulile, votanda aceleasi mutre indolente, ce mai incolo’ncoace …rabufnire totala, la unison!

Daca o luna de carantinare poate induce intr-o comunitate de 10 000 – 12 000 de locuitori o astfel de stare, la ce poti sa te astepti in momentul in care o sa fie ..LIBER LA ORICE!?! Facem vaccinul si apoi urmam sfaturile lu’ …Arde’i Cantemitru, „Va fi circ, hedonism și balamuc. Sex, alcool și rock&roll

Iar pe un Primar si VicePrimar cu ceva ouă si imaginatie, si dorinta de dezvoltare a acestei comunitati, oare unde ar trebui sa-i duca gandul in aceste momente!?!

Nu la lins mai tare’n cur CJIu’, nu la vandut mai tare teren intravilan cu conditii de Evul Mediu, ci la a pune Berceni cumva pe harta țării, sa exploateze la maxim potentialul unic al acestei comune, sa o dezvolte si sa o faca un punct unic al distractiei si …banului gros!

Ce ar fi ca (pe langa Liceul Teoretic/de Informatica al Ilfovului, ce ar trebui facut in Berceni) sa fie organizat si un …festival gen Untold/Neversea/etc. …colea, pe la Balta Berceni, e si o manastire acolo, parca, la fix !?! (numa’ buna de spalat pacate, dupa ce nici …balta nu te mai poate spala de ele)

Pentru ca tot se chinuie sa atraga cat mai multe fonduri cu acel Green Deal, la care salivam si …cam atat, ar putea foarte bine …

 • sa planteze niste pomi, multi, aport de sanatate, perdea verde impotriva poluarii de la Centura, de la Autostrada, de la Gunoaie (fie ea si fabrica ecologica de ars/reciclat, gen cea din Danemarca), si din alte activitati economice pe care le vor proiecta pentru aceasta zona (prin acel PUG de doi lei)
 • sa (re)amenajeze canalele comuniste de irigatie, astfel incat sa poti merge cu barca de la Centura pana la locul Festivalului (Balta Berceni)
 • sa asaneze firul ala de apa insalubru si sa-l treaca prin aceste canale, astfel incat sa nu mai aiba unde deversa levigatul jegosii aia de la groapa de gunoi si nici sa nu mai existe …Baltile mizere din mijlocul Berceniului (Vadu’ lui Moș si Lacul Sterii)
 • sa traga o mediana/bulevard de 8 benzi (3×3 cu tramvai pe mijloc), printre Berceni si Vidra, de la Centura (statia din Ilfov/Berceni, despre care a vorbit recent chiar Metrorex, si “se gandeau” la ea prin 2017, si in PUGurile comuniste, valabile si acum, era extindere metrou usor pana la Vidra) si pana la Dealu’ …ONGistilor PNListi
 • sa traga canalizarea de la Sector 4 pe sub aceasta artera
 • sa faca naibi un Liceu de elita, in Ilfov, da, chiar in Berceni, eventual chiar pe langa aceasta artera dintre Vidra si Berceni
 • sa faca acest Bulevard centrul de business al zonei de Sud
 • sa faca o fabrica ecologica de ars rahatul strans la groapa de gunoi Sintesti/Vidra, si sa revitalizeze serele si legumicultura din Vidra cu aceasta sursa noua de agent termic!!!!

Da bai politrucilor, ganditi toate aceste nevoi, si puneti-le ca super necesare pe aceeasi harțoaga, intr-un circuit cap-coada legat logic si cu valoare adaugata pe tot lantul de investitii!!

Asta va dorim pentru 2021, sa ganditi si planificati cu adevarat strategic, chiar daca asta suna nitel “comunist”!

Hai, La Multi Ani, si ne dorim sa faceti bine, mult si repede

(nu in ritmul unor putori ordinare, letargice si incapabile, de care ati dat dovada pana acum)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.