Transparenta: sedinte CL Berceni

Deoarece partidele USR+, PNL si PSD au agreat sa ofere transparenta, mai ales sa filmeze sedintele alesilor nostri din Consiliul Local Berceni, iar acesti “oameni dintre noi” sa fie mai mult decat niste maimute tembele, care zic doar “yes sir”, precum le arata din varful degetului partidul care i-a facut sclavi; o sa adaug aici fiecare sedinta care a fost facuta publica.

Meetings in tough times – funny illustrations – Illustrations about life

Deoarece aceasta “transparenta” are mai multe fețe, inclusiv locul unde sedintele sunt publicate, sunt …mai multe locuri, doar asa, ca sa-i faca cu capul pe alegatori. Va amintiti, cand in trecut se specifica obligativitatea publicarii anunturilor Administratiei …”intr-un ziar”? Iar aia din Ilfov publicau in ziarul local din …Satu Mare, aia din Constanta in ziarul din Timisoara si asa mai departe.

La fel fac si carnatii locali, ne ofera mai multe surse, gen

Pe masura ce vor aparea noi dovezi de transparenta (filmari, rezumate, detalii picante etc.) , or sa fie adaugate aici (in ordine descrescatoare).

Ar trebui si o pagina in care sa fie clare proiectele la care lucreaza Primaria, si cine este responsabil de fiecare, in felul asta sa stim cine ce face (activitatile gen “semnat ca Primaru cadouri la suprapret” sau “pupat in cur CJ si vedetisme pe FB” …se pune, dar …max o zi pe saptamana, in rest …ce dracu’ faceti pentru ~10 000 ron / luna!?!).

Sedinta CL
21.28
(2021)
– S-au aprobat cateva PUZuri, inclusiv unul …ce miroase a manareala (cu parcele de 240mp, cand s-a hotarat deja ca nu se mai fac in Berceni decat peste 300mp). Jeguri umane.
– Aprobare rectificare buget comuna. Modificare valoare cadouri de Craciun.
– Taxe si Impozite locale pe 2022 (majorate cu rata inflatiei, crestere la locuinte, la terenuri intravilane cu 50%), marite, pt. “servicii de calitate”
– Sa aprobe un turneu (de lunga durata) de meciuri de fotbal pentru un centru social pt. vreo 10 000 copii, din Iasi. Mai precis, sub umbrela unei “cauze sociale”, reincep sa invadeze comuna Berceni cu tot felul de …ultrasi! Sa va tineti atunci ce blocaje vor fi!
– aflam ca doua localitati, Snagov si Barbulesti au iesit (Copaceni ar urma sa iasa) din proiectul de canalizare EuroApaVol, in care este si Berceni inclusa …deci si mai multa intarziere pt. civilizatie!!
– in Ianuarie sa vina panaramele alea de la PapaVol sa dea raportul.
Sedinta CL 21.12 (2021)Sedinta incepe cu o “golanie” a USR + PNL, ce gradinita, USR il propun ca “presedinte” pe un PSDist, si tot ei voteaza impotriva (si tu ai facultate cumva !?! ..degeaba).
Se pare ca USL2 inca nu a ajuns la …țară. Iar roboteii de la USR + PNL si-au votat impotriva … propriu candidat (propus de PSD), doar ca sa il voteze “pentru” pe “mandria tineretului liberal” din judetul asta uitat printre campurile agricole Ilfovițene. (vite)
Au schimbat bugetul, luand de la “masina mutlifunctionala si scoala” si dand la “bunuri si servicii” (iluminat, cadouri si …alte spagi la firmele de partid).
Cadouri (~1300 copii) de 75 000 ron, (estimat 100 000 ron), de la SelGros.
Baga 3 statii electrice, platite de UE (prin AFM), si puse …aiurea, una la Primarie (in curte, Primarul nu este de acord), una pe la Mega si una la stadion. Evident ca odata cu statia de incarcare la Primarie, vor sa darame si gardul. Primarul sa caute firma de proiectare.
Primarul nu a fost in stare sa raspunda la niste intrebari simple. (atributii viceprimar, stadiu apa-canal/finantare posibil blocata de o primarie care s-ar retrage, stadiu PUG/la final 2022, raportul de activitate/legea 215/2001, “masina multifunctionala”/departamentul achizitii, siteul nu are hotararile de CL/”maine”, siteul nu are contractele pe 2020-2021, cine face receptia asfaltarilor/”reparatiilor” …din camp?/3000mp de plombari/calitate/garantie …”maine”)
Sedinta CL 25.11
(2021)
Preluare teren pentru construire cresa. Bugetul clubului sportiv pe final 2021 (40 000ron). Achizitionare “cisterna cu lama de deszapezire” (intretinere Locala a Drumului Judetean, se “primeste ceva pt. asta”). Preluare teren/drum tarla 3 (775 mp). PUZ 16 332 mp (tarla 20, minim 300mp parcele, drum 9m), Preluare teren/drum 4 877 mp (Primaverii-Herghelie, “e ok”). Ceva spagi la firmele de proiectare, ceva burse sociale (din minim 100 ron, in 284 ron la 1 000 ron, “de la nasu’/micul stalin al tineretului liberal ilfovitean primireeee, se stiieee“). Schimbare lampi cu 715 becuri 36 watt/1 500 lumen LED cu telegestiune (pe strazile preluate doar, cu doar 10% cofinantare), depunere dosar pana pe 25 Dec.; nu au aprobat 7 autorizatii firme ca trebuiau “analizate” inainte. Proiect pentru pregatire SF trotuare pe o parte (opusa cea cu gaze) a strazilor (care?), ajuta si cand vor fi eventualele sapaturi pt canalizare. Studii de trafic pentru a decide …strazi cu sens unic (alti bani pt. “studii”).
SF pt. corp nou la scoala (P+1+M) este finalizat, demolarea nu e finalizata.
Diverse: asfaltare Lacramioarei (“azi – maine”), documentatia Bistrita-Codrului (receptia nu e facuta), raportul de activitate (adresa la Prefectura, facuta de USR/PNL)
PNL a oprit inregistrarea cand era vorba de “dl Vice” …bravo, bre
Sedinta CL 18.10
(2021)
PNListii si-au tras o cisterna “multifunctionala” pentru panselute, de 640 000 ron
PSDistii au primit …inca o amanare si multe “idei”, pentru buldoexcavatorul de 450 000 ron
Primaria isi trage un server nou (ca ala vechi “s-a stricat”) de …peste 5 000 Euro !?!?
Din condei PNListii au mai adaugat 100 000 ron la birotica pe langa cei 100 000 ron propusi.
Au alocat 2 mil ron pt. o cladire noua la Scoala 1 (unde se face, tot in “centru”?)
Primaria are 5 sesizari la CJI referitoare la supararile cetatenilor …ignorate de CJI.
Sedinta CL 30.09
(2021)
O dovada mizera de porceala a majoritatii in CL a PNLului, si-au bagat reprezentantii la Canalizare si la Sport (unde finul Primarului a fost bagat de PSDisti). Abia acum si-a dat seama Primaria ca Clubul Sportiv functiona fara …un regulament.
Invarteli tembele cu echipele de fotbal de la Clubul Sportiv Berceni (90 copii/800 ron/pe sintetic) si Mihnea Alexandru (20 copii/1500 ron/pe iarba) si “inchirierea” terenului. Ar mai fi Metalo Globus (2500 ron / pe meci / pe iarba).

PSDistii au propus un buldoexcavator nou (leasing) si o donatie de camion, dar …fara nici un fel de business case prezentat transparent.

S-au aprobat niste PUZuri si preluare de terenuri la Primarie.

Transfer de finantare de la CNI la Saligny pt. asfaltari. De ce forteaza PNL chestia asta? Nu sunt buni banii de la CNI?

Primaria sa puna la dispozitia CL documentele tehnico-economice pt asfaltare (aprobate din 2016) dar proiectul de executie sa fie si el vizibil.

Primarul sa prezinte Raportul de Activitate, si sa atribuie sarcini VIcePrimarului.
Sedinta CL 30.12

Intalnire SalTrans 23.12
(rezumat)
Sedinta CL 23.12
(rezumat)
Dezbatere strategie de dezvoltare 23.12: buc 1, buc 2, buc 3

Sedinta CJ Ilfov 21.12 – doar rezumat (USR/Plus)
Mizerii din Primarie ; bani luati fara nerusinare din buzunarul comunitatii (fara avizul Consiliului Local), pe motiv de “cadouri copii” + “cheltuieli firma acolita cu …un angajat” =
…josnic!!!
(evident ca grupul de FB acolit/sclav PSD, “Berceni Oficial”, i-a sters postarea)

Alte mizerii, VicePrimarul (de la PNL) ar lua ~10 000 RON pe luna …degeaba, ca nu da pe la biroul pe care Primaria ar fi platit …30 000 RON !! (doar amenajarea, gen glet/vopsea/birou/scaun/laptop etc.)
…josnic!!!

Primaru’, in loc sa faca echipa cu VicePrimarul, mai plateste un PSDist, parca cu ~9 000 RON pe luna, pe post de “Administrator” (aceeasi persoana care in ultimii 4 ani a fost …Vice Primar, degeaba; atunci nu era nevoie de aruncat banii comunei pe un “Administrator”, acum “este”).
…josnic!!!

Iar, dupa cum bine stiti, atunci cand te …portezi (cu numerele), primesti si ceva bonusuri, tot la fel …un popă, “s-a portat” si el, de la PSD la …PNL, si, a primit un bonus de …400 000 RON, direct de la CJI/PNL, pt. a continua constructia noii biserici, finantata in ultimii 4 ani de …PSDul Primariei, pe care scuipa popa acu’ (“popo, popo, te spurci cu toti dracii, sa fauresti lucrearea …Domnului, care’o fi, PSDist/PNList nu conteaza …BANu’ sa-ti iasa!!”).
…josnic!!!

Marire taxa SalTrans, de la 5 lei la 11 lei, pe persoana/lună; in conditiile in care noi facem reciclarea, si SalTrans nici macar saci nu mai asigura; pt. 5 lei asiguram noi oricum sacii, pt. doua luni. SalTrans nu justifica cresterea!
…josnic!!!
2020 Decembrie
Sedinta CL 03.11
Sedinta CL 17.11 (si de la PNL)
2020 Noiembrie
Protocol USR-PLUS-PNL Berceni
Sedinta Investire
2020 Octombrie
Candidat USR+
(“modernistii” online)
Candidat PNL
(“vedetele” de la Sala Palatului)
Candidat PSD
(“neinfricatii” “dintre oameni”)
Trei partide, trei tipuri diferite de abordari, pentru toate “gusturile”
2020 August – Septembrie

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.