Infrastructura: reabilitare si modernizare DJ401

Ia uitati la altii cum arata DJ401A, nici acolo nu au fost in stare sa faca niste piste de biciclete la nivelul drumului, dar macar

  • au locuri de parcare (fara sa lase masinile pe trotuare!!)
  • nu au acele asa zise “acces in curte” …cu dedicatie de la “fiul satului cu facultate”, care sa intrerupa pista de biciclete, dar sa aduca voturi la alegeri
  • nu au stalpii de iluminat chiar in buza benzii sau a strazilor adiacente (ii vedeti ca sunt la marginea parcarii/zonei verzi)
  • au zona verde si rigole dar si parcare
  • au pista de biciclete continua (ne intrerupta la fiecare poarta)
  • au o lucrare mai bine gandita si facuta mai rapid si bine (ignroam acea “pista de biciclete” …in valuri)

Ni se pare doar noua sau cine a “gandit” modernizarea in Berceni nu prea da dovada de …facultate?!

Cum de la altii, acelasi plan, acelasi judet Ilfov, DJ401A, este mai bine gandit si executat mai rapid !?!

Bai panarame borduriste, pana si mizeria de mai jos era mai buna decat …borduriada si inghesuiala de pe DJ401!!

Aici pot merge si biciclistii linistiti, au loc si Salvarea/Pompierii, este si ceva verdeata si ceva trotuar, si un …jeg infect parcat pe ele, deh, flegme de căcați cu ochi sunt peste tot.
Ia uite băi ai dreacu’, la altii le pot face cum trebuie, doar la Berceni isi bat joc, stivuind borduri peste borduri de 2 ani de zile !!

1) Istoric:

  • 2021 Octombrie: …s-a zis azi, in “live”-ul din Iulie 23, ca …”in Octombrie va fi gata, mai asteptati un pic
  • 2021 Septembrie 16: este clar ca Vicele si Primarul trebuiau sa fie o echipa si sa faca impreuna variante la DJ401 din timp !!! Nu sa chinuie populatia blocata pe DJ 401 si pe adiacente
  • 2021 Septembrie 08: politrucii …ignora cetatenii si …fac sa fie si mai rau (“sa simta prostimea ca ei …lucreaza” si ca doare, chestia asta, nu se face usor ce se face, nu-nuuuu; evident ca atunci cand esti prost faci lucrurile “din greu”, nimic nu este simplu)
Feedback de inceput de Septembrie. Blocaje infernale pentru ca “se lucreaza”.
  • 2021 August 27: politrucii liberali de Ilfov prezentau o realizare per total de 75% la tot DJ401
    • trotuarele duble (ca hidosenia aia proiectata de retarzi nu este pista de bicicleta): erau la Farmacia de la mijlocul comunei (intr-o forma neterminata, nu va imaginati vreo minune)
    • ia sa vedem, ca au tot tras de doi ani la cabluri, cat le iau niste amarate de trotuare si niste borduri, pe 2.5 km?
    • unde scrie “minim 15 m asfaltati, pe fiecare strada adiacenta: 0% ” ?!
      • ~1 km de asfalt, inca ne inceput

Ar trebui sa se scoata o manea ….”oooofff, bordura meaaaaa”, nu trebuie mare creatie, doar inlocuiesti aici, “inima” cu “bordura” si ….baga barossasannee !

Intrebare cheie, distanta dintre stalpii ganditorilor de la Ilfov, respecta normativele?

pentru corpuri cu repartitie semiconcentrata (pt. DJuri), d/h=3,5-4” …cat e distanta “d”, dintre stalpi? cam cat drumul 7m + max 1m = 8 m, asta inseamna ca stalpii trebuie sa fie inalti de doar …2m :))))) ? cam cat un gard amarat (“e normativ vechi” 🙂 evideeeent, pe vremea aia, 1976, nu se faceau spagi din borduri)

  • 2021 August 09: dupa ce le-au trebuit 30 de zile doar ca sa monteze niste guri de scurgere si sa traga niste fire in buza drumului, pe cam 500 metri, asfaltarea a reinceput (in doua zile vreo 500 metri doar), cu …”urari de bine” pentru blocajele fara alternativa la care ne supun panaramele astea care nu se sincronizeaza nici intre ei, si ii si doare in cur de ce le spunem ca avem nevoie
  • 2021 Iulie 23: un “live” in care s-a raspuns la intrebarile ..unora doar, altii au fost blocati (nu ca nu “si-o merita” cucoana, stim noi …, dar parca un VIcePrimar nu trebuie sa faca asta)
  • 2021 Iulie 12
    • Asfaltarea s-a oprit, brusc, dupa o luna de terorizat traficul insuportabil (3 ore au facut unii sa traverseze Berceni !!!) au ajuns cu asfaltul abia pe la Mega Image, si cu decopertatul pe la …scoala privata, deci intr-o luna au reusit sa raschieteze/puna folie/puna asfalat pe doar …4 km (cu indulgenta, chiar daca “au lucrat si noaptea”, iar ziua au blocat drumul cum au dorit)
    • Au lasat vreo 2km de asfalt cu niste santuri si margini de iti rupi scutul chiar si cu un SUV, la Mega abia daca mai poti parca 2 masini in parcarea de 20 de locuri de la drum (pt. ca nu ai pe unde trece, fara sa rupi masina);
    • Au mai lasat inca vreo 500 m decopertati, sa iti tai cauciucurile in margini si sa iti rupi roata cu totul daca prinzi vreo gura de scurgere (se pare ca la astea se chinuie acum, sparg asfaltul pe unde l-au turnat deja)
    • Suntem in Iulie 21 si nu se vede nici o miscare, pe semne ca se chinuie cu trotuarele, care au ajuns pe la Primarie doar

Ia sa vedem daca in factura finala or sa fie:
– marcaje temporare
– umplutura cu pietris
– geotextil intre cele trei straturi de asflat (existen si cele doua noi)
si alte chestii d’a’stea “inutile” (dar scumpe)

Sa nu uitam ca se lucreaza ca la prosti, asfalteaza ca apoi sa il sparga, ba pentru niste guri de canal, ba pentru niste borduri uitate (ce trebuiau puse inainte de asfalt), ba pentru niste traversari de canalizare pluviale etc. deh …profesionistii “de la judet”

Ei zic ca largesc banda, dar de fapt o frezeaza mai mica decat era si …pun si gurile astea de scurgere pe banda, oricat de mult are nivela drumul acele guri de scurgere or sa sufere big time la cele peste 10 000 autovehicule (inclusiv de tonaj mare) care or sa tavaleasca zilnic acele fiare (sa nu mai zicem ca “colectorii de reciclabile …feroase” va …multumeste, fara numaaaar, se stiieee)
Ups, au asfaltat prea mult!! Apoi si-au dat seama ca gurile de scurgere nu au …legatura !?!? :)))
(“nu mai conteaza” ca au asfaltat fara bordura, fara folie, fara curatire etc.)
Nici o gura de canal nu sta in mintile ei, pe semne ca or sa le reaseze “pe pozitie” atunci cand este asfalt in jurul lor, ca sa mai sparga nitel lucrarea, precum “se face”
Observati cum iese de sub asfaltul proaspat turnat acel …geotextil, pus ca la normative ?!
NU nu il vedeti, pt ca …NU ESTE!!
Asta da “largire”, mai ales cand pui “gaigherele” in mijlocul drumului.

CJI nu largesc DJ401, ci il ingusteaza !?

Se observa ca asflatul anterior era mai mare, deci DJ401 era mai lat?!!!
Ne facem ca nu vedem ca au asfaltat cu doua straturi , de iti rupi masina, si abia apoi or sa scormoneasca jegul de la margini ca sa planteze borduri si sa readuca asfaltul la linie (munca de …munca).

Sa nu uitam si de “Craii de la Primarie”, in timp ce CJI isi face de cap cu traficul si creeazi o cat mai mare degringolada posibila, Primaria ce face?!

Ajuta cetatenii cumva, sa nu mai simta mizeria de trafic, oferindu-le rute alternative? NUUUUUU, ce …prosti suntem !! Baiii, cum naiba PSDistii sa tina cu PNListii, cetatenii nu exista in acest “razboi” (de copii mici si prosti), ei, Primaria PSDista ii ajuta pe “riverani” ca sa …blocheze strazile paralele cu DJ401!!! (pun bariere si le transforma in drum infundat, cu semne corespunzatoare etc.)

  • 2021 Iunie 17
    • a inceput asfaltarea (dinspre Mamina, fara borduri, fara curatenie, fara treceri sa nu-ti rupi masina etc., chestii “gandite”)

Nu ca ar fi asta vreo noutate, dar surpaturi precum in poza urmatoare se puteau vedea inca dupa prima ploaie cu aproape un an in urma cand au inceput sa monteze astfel de guri de “gaigăre”; evident, lucratura de rahat

  • nu tu o compactare normala la cap,
  • nu tu un substrat normal pe sub conductele pozate/pozitionate
  • nici macar aceste betoane nu stau drepte / in toate mintile lor

Iar cand apa o sa o ia invers (ca nu are panta suficienta) o sa stim de ce …lucrare de Ilfov, la 2 km de o Capitala Europeana.

  • 2021 Aprilie (mijloc): se observa ce parodie de banda de biciclete o sa avem? Aia nu e banda bah …bolovane!! Este doar un fel de …linie spatiu, linie spatiu, linie spatiu, un fel de SOS al prostiei!!

Asa si, daca schimbati bordurile astea “temporare” cu altele mai inclinate si mai rasucite dupa soare, tot un rahat in hopuri iese! Nu-ti trebuie mult creier sa iti dai seama ca din 5 in 5 metri te urci pe pista, ca apoi sa te cobori de pe ea (ca e poarta unuia, si s-a terminat pista), apoi iar urci pe “pista” ca apoi sa cobori iar, ca e poarta unuia etc. , da, un fel de rollercoaster 🙂 . Imagineaza-ti ca or sa se dea si copiii, cu rolele pe pista asta …vai de capul lor, cu asa “alesi”.

Deci din cei 5 km, cam cat are comuna Berceni cap-coada, …o sa fie jumatate pista de biciclete si jumatate …parcare in fata portii, parcare auto care va fragmenta groaznic aceasta “Pista de Biciclete”.

Unde Dumnezeu ati mai vazut asa pista de biciclete in lume baaaaiiii!?!?!? (altundeva decat in …Ilfov)

Pentru toti cei care vor sa vada cum au fost facute de fapt Trotuarele si Pista de Biciclete (pe unde este), spre Vidra, vedeti acest articol (vechi de o luna si jumatate deja, daca vroia vreun politruc sa auda, auzea de atunci): Infrastructura: CJI face pe DJ401 … parcari si stalpi, pe pista de biciclete si trotuare.

Tot in acel articol gasiti si normative oficiale de cum trebuie sa arate o Pista de Biciclete. Si sigur nu este cu hopuri si parcari din 5 in 5 metri!

  • 2021 Februarie 15: in acest film se vede potenta CJI, un no name/”Urma scapa turma” ce decide soarta judetului, se spune clar ca lucrarea “Domnului”/CJI este “on hold”/oprita, pt. ca este …frig, si s-ar facea noroaie …noi, asa ca …ramanem cu aceste noroaie vechi, pana la iarna (viitoare); observati ca la lucrarea Guvernului se lucreaza in draci, dar la cea a …Ilfovițienilor, se asteapta vremea fara noroaie, sa nu-si murdareasca constructorii …”adibașii” si “trailingurili”
  • 2020 Decembrie 13: se fac doi ani de cand CJI si presedintele tineretului PNList Ilfovitean vorbea cu atata importanta despre …gaigărelelele pe care CJI le va ingropa pe marginea DJ401, si …de doi ani …NIMIC, doar vorbe goale!

Hai sa vedem cum arata Berceni acum, dupa ce CJI si acolitii lor, neperformanti si letargici, au ingropat (de 10-12 luni, dar nu au terminat) niste cabluri electrice pe marginea DJ401 din ….2019 Noiembrie (vezi istoricul de mai jos) !!!

Asa o vede …un politruc, dupa ce a frecat menta un an de zile cu acolitii CJI / PNL, mai vrea un an, sa mai faca 100 de metri de ingropat cabluri

Politrucu’ tot mizer ramane, in loc sa prezinte noroaiele in care a fost lasat Berceniul, de 10 luni, de catre CJI, el prezinta …singurul si rarul excavator ce mai face si altceva decat sa le puna acolitilor politici piatra sparta in fata magazinelor, dar statiile STB …nu intra in acest cerc de interese restrans, cetateanul normal nu este de interes pentru acest politruc si nici pentru celalalt de la Primarie

Asa vede realitatea …Primaria, cu acolitii lor cu tot, ne ofera …cu drag, o …plumînare, pe doua …ouă, aceleasi insemne oferite din plin in toti anii trecuti (o fi vreun semn “subtil”, sa intelegem ca nimic nu s-a schimbat)

Rutele alternative, apanajul intereselor imobiliare, de orice culoare politica. Pana atunci …luati pplumînări si două ouă.
Pana si Rutele Alternative din Berceni sunt decise in …Vidra, de PNL, si acolitii cu interese imobiliare din spatele unui ONG “bine intentionat”, ONG ce aduce propuneri “in sprijinul cetatenilor”, dar …ce oare infășura, in celofan, marmota?! Nu mai pun si reactia ONGistei de serviciu, gen “nu era necesara aceasta specificare” (apropo de transparență)

Cu toata modernizarea DJ401, este clara nevoia unei rute alternative (vezi varianta B) ce sa deserveasca ambele comune, Berceni si Vidra, deci ar trebui sa fie un fel de translatie/”re-branduire” a DJ401 in afara comunei Berceni, sa fie o mediana de 4 benzi (2×2), intre Berceni si Vidra de la centura (giratoriul de pe DJ401, ce preia traficul de pe pasajul giratoriu) si pana la mijlocul DJ401 (bucate ce uneste Berceni de Vidra)

  • 2020 Mai – Noiembrie: CJI “reusesc” sa tina niste gropi “under construction” si sa taie niste copaci …10 luni ! Putori ordinare, si se mai intreaba de ce nu au fost votati “majoritari”! Pentru ca NU sunteti in stare, bai …pacalici de politruci infecti, lipsiti de voință si putință!
  • 2019 Decembrie 21
    • 300 m de drum 2×2
    • 600 m de drum 2×1
    • plantatorii de electrice sunt pe la spalatoria de la intrare in Berceni
    • fara canale / “gaigere”, trotuare, piste bicicleta
  • 2019 Decembrie 09
    • Imediat dupa alegeri, CJI si-a luat asfaltul inapoi 🙂 , evident, era pus in cea mai jenanta forma posibila, nedemna pentru niste ...vizionari si fantastici strategi
    • “Marii ctitori” din CJI arunca la fundatie …toate mizeriile posibile,
      • copaci,
      • argila alunecoasa (ce niciodata nu face priza),
      • ce au mai strans de la decopertarea stratului “vechi” (pus de 2-3 saptamani),
      • borduri (de unde le-or fi adus, ca prin “Berceni de Ilfov” mai rar/deloc asa ceva?!) macar de le-ar fi pus la marginea drumului ca sa nu le fuga noua band in camp, de la jegul ala de umplutura
    • Unde este …banda de biciclete din planurile de mai jos?!
Opiniile cetatenilor despre aceasta lucrare (Noiembrie 11 – Decembrie 11)
  • 2019 Noiembrie 18 (o zi dupa turul 2 alegeri prezidentiale)
    • au lasat-o extrem de moale, si a inceput dezastrul, in 7 zile au reusit sa gaureasca, sa umple cu ceva pietris si sa asfalteze 200 m,
    • dar … propriile lor masini le-au distrus lucrearea/asfaltul/fundatia prost facuta (!?)
    • lucrarea ar fi de doar ~650m, pana inaintea canalului de irigatii, sa vedem cat or sa se cacaie pentru ea
  • 2019 Noiembrie 11 (o zi dupa turul 1 alegeri prezidentiale): incepe asfaltarea cu surle si trambite pe facebook (evident), ai politrucilor CJI/PNL
  • 2019 Mar 23: CJI face in SICAP acest anunt
    • Planurile vechi (dinainte de 2014), au fost ajustate/actualizate in Martie 2018, si publicate in SEAP in Martie 2019
    • Pentru a deschide planurile (descarcate din SEAP) aveti nevoie de aceasta aplicatie
    • Planuri sunt (dureaza cam un an si jumatate, 18 luni)
      • pentru reabilitare (nu sunt 3 sau 4 benzi, ci sunt 2 benzi peste tot, dar cu PISTE DE BICICLETE peste tot!)
      • pentru marcaje (in modernizare apare trecere de pietoni la intrare in localitate, dar la marcaje …nu; tot la fel si cu pistele de bicicleta si zona verde …dar la agenda apar, in ambele proiecte)
      • pentru colectare ape pluviale
  • 2019 Feb 04: apare acest articol, cu continutul de mai jos
  • 2019 Feb 28: PNL (CJI), cu sustinere ONGuri, face aceasta petitie
  • Mar 05: petitia ajunge la 1000 semnaturi
    • in sfarsit sunt satisfacuti ONGistii si nu mai spameaza grupurile de facebook
    • pacat de petitie ca are asa tenta politico PNLista (creatoarea este PNLista cu stat de plata, accentul petitiei este mai mult pe efortul “fantastic” al PNL de a gasi niste banuti pt. nu stiu ce studiu obscur si local, cerut de nu stiu ce grup fb ascuns, studiu facut cu …nu stiu ce firma de casa, de-a …cui oare?)
    • si uite asa se strica un lucru bun, cu disimulari politruciste
    • terminati naiba cu circul ieftin, si faceti PAT / PUG la tot ILFOV-ul si …MODERNIZATI/LARGITI DJ 401, nu aratati spre altii
      • unde naiba ajung acele strazi paralele cu DJ 401 (cel putin doua stanga/dreapta), nu tot in DJ401, la vreun giratoriu macar
        • ala de dinainte de pasaj? daca da, atunci nu este CJI cel ce sa discute cu CNAIR? sau …sa mearga “satul Berceni” acolo?
        • zona aia nu cumva este chiar a lui … Popesti Leordeni?
        • caz in care ramane varianta locala de mai jos,
          • “rond” la “mall Berceni, Ilfov” (pt. cele doua alternative), si
          • DJ 401 (CJI) cu doua benzi pe sens prin Cartierul Nou
      • CJI, faceti ceva, durabil si cu viziune !!
      • si nu pe bucatele locale influentabile si netransparente,
      • precum grupul de facebook controversat si ascuns, cu dedesubturi!
  • Mar 14: intalnire intre Primaria Berceni, Vidra si cetateni pentru stabilire rute alternative, trei solutii sunt gasite, doua temporare, una pe DJ401
  • Mar 21: Primaria Berceni incepe sa implementeze Solutia temporara 2

2) Articolul (Feb 04, 2019):

Azi – maine face pApavol (mai mult ..pa decat Apa), canalizarea iar noi nu am vazut planurile CJI de reabilitare DJ401, planuri ce ar trebui sa fie gata deja, si in asteptarea canalizarii, ca tot auzim aceasta placa (CJI ar face reabilitarea dar nu-i lasa Apavol, dar …planurile, modernizarii DJ401, exista!?).

Pana atunci hai sa dam, noi, pentru ei, niste cautari pe net, sa vedem ce aflam

  1. odata cu pasajul de pe centura va fi facut si un giratoriu mai mic pe DJ401, ce va face trecerea de la pasaj (2 benzi pe sens) la DJ401 (….vai de capul lui)
  2. conform acestei normative, punctul 3.3 spune ca “pe sectoare scurte cu trafic intens sau foarte intens” trebuie sa intre in clasa drumului pe care il continua (continua Pasajul si cele 2 benzi, pe fiecare sens, trafic pe care va trebui sa il preia)
  3. daca consideram numaratorile de mai jos observam ca acea zona de DJ 401 (care descarca traficul intens de pe Pasaj, si care impinge trafic intens pe pasaj spre sos Berceni, va intra in
    1. …CLASA II, trafic INTENS,
    2. adica …DRUM cu 4 BENZI (2 benzi pe sens)

Cam asa arata numaratorile (si estimarile …in minus) de pana acum

  • aceste valori sunt date de faptul ca acum drumurile se blocheaza la centura
  • dupa ce va fi pasajul, intensitatea orara va fi ..DUBLA (cel putin)
  • deci de la 600 masini pe ora, ajungem cu usurinta la 1200 masini (drum CLASA II, trafic INTENS, 4 BENZI)
  • iar DJ 401 TREBUIE SA FIE PREGATIT, DIN TIMP !!!

Deci sa rezumam:

  • portiune de 1.5 km (prin Cartierul Nou) cu 2 benzi pe sens (4 benzi total, este loc suficient)
    • cu trotuare protejate cu garduri, sunt trei unitati de invatamant pe acea portiune
    • de la “giratoriul” de la Mega/Market, pana la “giratoriul” de pe DJ401 (parte din proiectul pasajului)
    • benzi de biciclete (pe tot DJ401 din comuna)
  • prioritate transport in comun
  • rigole (acoperite …cu piste de biciclete/trotuare)
    • deci, fara baltoace pe ditamai drumul judetean
  • treceri de pietoni presemnalizate, sau chair pasarele
  • limitatoare de viteza
    • cum intri in comuna, cu 100km/ora, sunt trei unitati de invatamant
    • si tot atatea treceri de pietoni, care or sa fie SPULBERATI de cei ce coboara de pe pasaj (si ies din rondul mic al pasajului)
  • despartitoare de sens
    • impotriva cocalarilor retarzi (ce au cedat nervos pe DJ401 asteptand pe 4 km o ora) ce merg pe sens opus, pe trecerile de pietoni, in fata unitatilor de invatamant
  • parcari pentru utilizare facila a transportului in comun
  • statii de autobuz acoperite si decente
  • supraveghere video
  • program autobuze si microbuze afisat si respectat
    • sa dispara dubele/troacele/microbuzele, sa fie autobuze!
    • (au masini mai civilizate aia a lu’ Mototolea, decat dubarii din …Ilfov)
  • sa se elibereze de trafic centrul comunei,
    • sa nu uitam si de planurile vechi (din anii 1980-1990) referitoare la tren usor/tramvai de la “cimitir”/Centura pana la Vidra (ar putea sa acceseze CJI, prin MT, ceva fonduri pt. astfel de extinderi, daca le-ar pasa cu adevarat de o dezvoltare durabila)
    • prin cel putin doua rute ce se vor putea intalni intr-un giratoriu in zona “mega image/carrefour market”
    • si vor fi preluate spre centura de …Drum trafic INTENS, CLASA II, 4 benzi, pana la pasaj! …si viceversa 🙂
    • iar in acel punct (cu shopping aproape) s-ar putea face park&ride pt. autobuze spre metrou, si pista de biciclete pana acolo, o sa fie nevoie si de ceva semafoare (cf altor normative)

Domnilor de la CJI, sunteti seriosi cu reabilitarea/modernizarea DJ401?

Sau ii mai aruncati o mana de asfalt si l-ati marcat si pe asta cu …”am promis, am facut“, dupa 20 de ani!?

Dati un semn ca va ganditi si la acest colt parasit de Ilfov. Noroc cu Sector 4 / PMB si CNAIR ca se aduce infrastructura la limita judetului Ilfov, sa vedem cum se va prelua acel trafic de catre Ilfov !?

  • cu drumuri judetene ca pe vremea cand mergeau 10 tractoare si 20 de camioane, de pe “campurile patriei”?
  • cu ulite prafuite si glod inmuiat de fiecare ploaie, aruncate in mijlocul drumurilor judetene, precum 40-50 de ani in urma?
  • au crescut preturile la terenuri in apropiere de DJ401 cu nesimtire maxima, zici ca esti cel putin la Otopeni pe DN1 (3 benzi pe sens, 6 benzi in total), uita “samsarul” ca e pe …”bulivar 1 de Mai”, din comuna Berceni
    • la comuna, “bulevardele” judetene au doar o banda pe sens, fara trotuare, fara rigole fara nimic,
    • doar pretentii si intrigi de politruci retarzi
  • v-ati vazut cu vile platitoare de taxe la comuna si judet …ce faceti pentru ele!?!

De ce asa “resentimente”? Pai ia priviti pe ce isi consuma ei energiile si “inteligenta”, pe …intrigi retarde, in loc sa dezvolte judetul si localitatea.

Iar pana atunci Judetul ILFOV arata precum mai jos

  • strazi / drumuri neincapatoare
  • si masini scumpe (platitoare de taxe scumpe) pe ulite neasfaltate,
  • fara canalizare, fara apa, fara rigole, fara trotuare (nici macar la Drumul Judetean)

Dar …”ne-au bagat” … STBu’n … drum.

Asa ca daca ii intrebi (indiferent de politrucul tembel si incult intrebat), PNL – ca tatuca lor a facut asta, PSD – tatuca/omul lor, cand de fapt trebuie sa spuna (adevarat, e mult de tinut minte)

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Bucuresti

prin …(asociatia de dezvoltare intercomunitara) Transport Public Bucuresti-Ilfov

One comment

  1. […] INFRASTRUCTURA NU TREBUIE SA FIE PRIVATA! Vedeti ca nu sunt in stare sa faca nici macar o autostrada “public-privata”, asa ca de ce sa existe mizeria asta, in care inca exista “privatul de ulita ilfoviteana subdezvoltata, dar scumpa”. Ia sa faca infrastructura inainte de constructii! Si da, sa faca o strada in norme tehnice, astfel incat sa reziste si la o suta de basculante pe zi, nu ca DJ401 sa crape la nici o zi, sub propriile basculante (RUSINE!)! […]

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.