Administratie: a nins in sfarsit

Ei da, ne amintim ispravile din anii trecuti (2019, 2018-2017), speram ca au invatat mai multe, da’ de unde, obiceiurile raman la fel:

  • masinile de deszapezit NU se scot in drum!
  • decat dupa ce lumea incepe sa strige, in felul asta noi, panaramele de cacat, suntem mai vizibili, aratam cat de “rapid de miscam”
  • daca le scoteam inainte de ora 6am, era prea devreme, poate ca mai ningea putin, mai nimeni nu stia ca facem treaba, deci …”nu se merita
  • in fond ne place showul, si da, iese, de fiecare data; si da, pe panarame le doare’n …basca
  • asa ca …ne doare’n cur de toate avertizariel de cod rosu si portocaliu, noi presupunem ca aia au zis cod portocaliu de …vant, nu si de zapada :), ca deh, noi stim mai bine decat aia (sa presupunem tampenii)

Asa ca, dupa ce cei de la CJI au “ciuruit” parbrizele masinilor pe DJ401,

A venit si randul iernii sa vina, macar doua zile, pe scurt

  • strazile din comuna nu erau deszapezite, nici macar alea principale (ce dau in DJ401), nici macar la ora 7am, cand DJ401 era plin de masini
  • iar pe DJ401 …era patinoar, nu s-a dat cu sare!

Discutii de retarzi spagari de genul, apoi poate ca era “strada privata”, nici nu trebuie sa existe, era cumva vreo bariera acolo? nu a vrut lumea sa le dea strada la Primarie? sau Primaria nu este in stare sa gospodareasca nici strazile “din dotare”, asa nici nu isi doreste sa preia mai mutle strazi. Dar, aia cu strazi “private”, platesc mai putin decat ailalti, sau chiar mai mult?

INFRASTRUCTURA NU TREBUIE SA FIE PRIVATA! Vedeti ca nu sunt in stare sa faca nici macar o autostrada “public-privata”, asa ca de ce sa existe mizeria asta, in care inca exista “privatul de ulita ilfoviteana subdezvoltata, dar scumpa”. Ia sa faca infrastructura si utilitatile inainte de constructii case/cartier, sau vanzare “lot”! Si da, sa faca o strada in norme tehnice, astfel incat sa reziste si la o suta de basculante pe zi, nu ca DJ401 sa crape la nici o zi, sub propriile basculante (RUSINE!)!

Deci asta a fost cu Ilfov si cu Berceni, “bine” ca nu avem trotuare, ca daca “doamne fereste” ar fi fost si asa ceva prin comuna ilfoviteaza de pe muchia Bucurestiuliu, am fi fost nevoiti sa …ignoram inclusiv zapada de pe acele trotuare (“poa’ sa mearga pe drum …zeii mamii lor“), precum o face cu succes Sectorul 4 din “capitala europeana” Bucuresti

Si ne putem intreba

  • oare daca ne apucam sa dam zapada la lopata, si parcam in jegul ala “pe trotuar”, sau “in statie”
  • primeam cumva amenda?

Dar lor, cine le da amenda ca ne-au cumparat trotuare din banii nostri si …nu le gospodaresc, stand inutilizabile!?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.