Alegeri: bucuria schimbarii

Octombrie 23: sedinta de investire Primar si Consiliul Local (LIVE !!!) (validati 14 din 15 consilieri; 13 au depus juramantul offline, unul l-a depus online, fiind in carantina; al 15-lea se valida din supleanti, in locul “omului dintre oameni/consilieri” care a acceptat functia de Primar)

….Asa sa va ajute Dumnezeu sa va faceti meseria/vocatia! Haideti, faceti minuni in urmatorii 4 ani!

Octombrie 01: articolul de mai jos

Da, cu totii stim ca “Schimbarea Regelui, bucuria prostilor”, dar, mai depinde si cine a spus asta, de ce si in ce vremuri.

Daca vorbim de vremuri lipsite de transparenta, unde totul este “sorbit” din cuvintele si promisiunile “Regelui”, atunci ne ducem mult in realitatile Evului Mediu si ajungem pana in … zilele noastre (din pacate), mai ales in țări si zone din țară, mai subdezvoltate si slab educate (vezi Ilfov si rezultatele la Bacalaureat) unde Primarul imparte banul de alocatie/asistenta sociala sau niste joburi de vidanjare/curatat ierburile de pe camp/spalat gardurile/reparat masina Primariei etc. la toti cei ce stau cu mana intinsa.

In astfel de zone oamenii locului isi voteaza Primarul …”pana il baga in formol“, si chiar si …dupa.

Totusi sa fii votat 100% este o realizare greu de egalat, observati totusi cum acel Primar se prezinta

 • are “planul de productie” afisat in clar si pe perioade!
 • si el recomanda alegerea in functia de Primar a …oamenilor veniti din productie!
  • deci nu sclavi / curve politice platite de partide (in tot felul de forme)
  • si nici altii ce nu si-au putut sterge din minte mentalitatea de “Primarul e doar unul”

Asa ca intr-o societate organizata, in care transparenta administrativa exista, iar dependenta (pentru subzistenta) de “autoritatea locala” este zero (precum in zonele dormitor, unde doar dormi si nu lucrezi), nu mai stai sa “sorbi”, cu nesaț, orice “flegma” scuipata de “regele” local, (sau sa ii faci “antecamera”, doar sa se simta el ca “ti-a dat”, pardon “ti-a zis ca iti da”) ci, te duci online (la “avizier”), citesti si afli din planul de dezvoltare clar afisat.

La acel nivel de dezvoltare si transparenta ar fi trebuit sa ajungem si noi, in acest colt ilfovițean, la nici 2 km de Capitala Europeana BUCURESTI, dar noi am ramas tot ca in perioada interbelica …mai spre Evul Mediu asa (vezi rezultate Bacalaureat din Ilfov, cele mai slabe DIN TARA, cei mai prosti copii din tara!!! De ce oare?!).

Observam cat de grea este dezlipirea de trecut si de radacinile subdezvoltarii, ambele partide, ca e PSD. ca e PNL, s-au certat ca chiorii pe voturile primite, si acceptand, cu greu, dupa 4 renumarari, ca diferenta de ~33 voturi pentru PSD ramane (cu siguranta ca nu doar PSD au fost singurii care au beneficiat de vizele de flotant ale muncitorilor din constructii, ci si PNL). Ati vazut pe unii cum au fost prinsi si dusi la politie ca au facut poze la vot?!

Aici putem verifica declaratiile de avere ale alesilor (candidatii sunt aici). Vrei sa stii numarul de alegatori, vezi aici (in xls); sau prezenta la vot (in csv).

2020 Septembrie: 6816 votanti, 6476 cu buletin (restul flotanti)
2019 Noiembrie (pentru comparatie): 6398 votanti, 6014 cu buletin (restul flotanti)

Da, cam jumatate din populatia comunei Berceni (de ~ 12000 locuitori) dorm in comuna dar au buletin in Bucuresti, si nu si-au schimbat buletinul, si nici facut mutatie (viza flotant), pentru ca au vazut ca “nu se merita”.

Prezenta la vot

Au votat (zicea lumea) 75% (vreo 5000) din cei cu drept de vot, deci cam ~6800 si-au luat dreptul la vot in Berceni.

Si de ce si pentru cine sa iti faci mutatie sau buletin, ca sa votezi la Berceni?! Pe cine?!

 • pe unu/unii?
  • care din start supraliciteaza bunul simt al alegatorului cerand 8 ani pentru …un cacat de canalizare?! (cata nesimtire si porceala …din start)
  • si care nu a fost si nu va fi “om de productie”
 • pe altu/altii?
  • care nu se ridica mai sus de nivelul unui Primar de comuna?! (te tine prizonierul proiectelor data cu țărăita cu acelasi stil ca …unu; nu asigura nici un fel de transparenta)
  • a stat 4 ani fara sa faca nimic in directia canalizarii si apei (sa se asocieze cu Sector 4, sa treaca la “uzina de cacati” a judetului Ilfov, chiar daca e o afacere manjita de PNL, dar sa o faca pentru locuitorii Berceniului nu pentru partid sau pentru el)
 • a zis vreunu ca preia toate strazile “private” cumva si le va asfalta?
  • nu, ei vor sa asfalteze, ambii, pe unde au ei interesele si cardasiile

Asa ca ramai cu buletinul de Bucuresti, ala care iese Primar la dormitoare se simte fericit, si va ignora in continuare pe cei “venetici”, “venetici” (vreo 3000 cu buletin si vize de flotant si vreo 5000 fara) care se multumesc sa plateasca taxele babane aici local si sa il voteze pe Baluta la Sector 4 ca sa continue faptele bune.

Nu e nici frumos sau carismatic, nici inalt ca bradu, nici nu se abereaza ca unii porci de la Ilfov, daca il vezi pe strada, te impiedici de el, dar, daca te uiti ce face si cat de repede face observi un om cu adevarat puternic! Asta este sa fii puternic, sa faci bine si repede, nu sa faci burta rasfranta peste curea si falci gușate de la “papa bun” si gratărele cu sprițane, si nici sa stai cu tuleele de don juan in vant, in poze inconjurat de fătuce fertile :).

Nu degeaba, Baluta la Sector 4, a iesit cu un scor rar vazut pe ecrane de 57% voturi! Iar altii se zvarcolesc in mocirla numararii voturilor printre sacii de buletine de vot.

Mda, daca Baluta continua sa apara in prim plan (indirect) pe langa pârnăiși, sau sa sifoneze banii cu dulaii locali, o sa ii cam strice perspectivele, dar daca continua faptele eroice “de productie”, nimic nu il opreste pentru urmatorul nivel.

Deci “face bine si repede”, lucru care nu prea il putem spune despre acel chipes “don juan” de comuna Berceni (ce locuieste in Magurele si a trait toata viata lui “productiva” pe banul contribuabilului, fiind apropiat CJI) ce avea nevoie de 8 ani ca sa planteze niste conducte de cacati pe mijlocul drumului, el fiind mare director la fabrica de mestecat cacatii din Ilfov. Ar fi culmea ca “tractoristu” sa faca o figura …uimitoare, poate ca se ia eroismul dand mana cu tatuca de la Sector 4, si, in nici un an sa vedem ca incep, in mod serios, sapaturile pentru apa si canalizare, intr-o forma sau alta.

Asa ca sper sa fi fost multi aceia ce s-au bucurat de parca a castigat Romania la fotbal, in ziua votului la ora 21:00 la vederea cifrelor si faptul ca alegerile lor au fost invingatoare si ca se pare ca se mai schimba ceva in tara asta!

Totusi, nu suntem o tara de papuasi sau bananieri, deci faptul ca se schimba o maimuta cu alta maimuta nu destabilizeaza prea tare țara, dar cand o tara sau localitate nu merge cu viteza buna in directia buna, trebuie schimbare!

Schimbare ce a venit in 2016, dar in 2020 …nu s-a mai putut. Asa ca, daca ne tine vechiul/noul Primar “in sah” cu țărăita, o sa o plateasca in 2024 (cele 200 voturi in plus in 2016, s-au transformat in 33 de voturi in 2020, in felul asta in 2024 …iese pe minus).

Hai Primare,

 • scoate comuna din noroaie
  • nu incuraja vreun consilier local, care are interese cu masini stricate prin noroaie
 • adu transparenta proiectelor
  • nu incuraja vreun consilier local, care are interese imobiliare (in familie sau prieteni)
 • scoate cacatii din curtile oamenilor, si adu apa potabila in loc
  • nu incuraja vreun consilier local, care are interese cu Vidanjarea
 • adu afaceri puternice aici
 • leaga comuna de zone puternice din jur gen Sector 4/Bucuresti
 • la 12000 locuitori (majoritatea tineri) fa facilitati sa avem scoli suficiente, cu profesori buni (sa aiba pentru ce sa isi faca mutatie cei din Bucuresti); cu clase 1-8, nu doar 0-4 (ca “nu vin” profesorii aici; adu’i tu Primare)!
  • Ridica nivelul de Cunoastere si Educatie in Berceni, nu-l mai lasa pe conțopistul ala arogant sa se tot laude ca a reusit si el sa faca o facultate (de fete)
  • creeaza Tu Primare bazele solide ca sa fie o normalitate pentru copiii din Berceni, sa ajunga la licee bune si sa ia Bacu’.
  • Ce ar fi sa avem un LICEU Teoretic in comuna noastra, cu promovabilitate 100%!!
 • etc.

Perioada asta de criza mondiala este o perioada propice pentru CONSTRUIT infrastructura! (drumuri, scoli, spitale, aeroporturi, baraje, canale, irigatii etc.) Acum se pompeaza multi bani in noi, daca un Primar / Consiliu Judetean nu reuseste sa faca mare branza in astia 4 ani din punct de vedere al Infrastructurii …este doar pierderea lor.

Oare ce fel de Primar nu face mare branza 4 ani, ci doar ar incepe niste lucrari, si le-ar lasa …sa fie terminate de urmatorul (Vice)Primar 🙂 , care sa se mandreasca apoi cu …”uite, de aia aveam nevoie de 8 ani“. Acum sunt in curs de desfasurare zvarcolelile “aliantelor” locale pentru postul de Vice Primar, considerand ca la Consiliul Local au iesit mai multi PNL, dar PSD + USR ar avea majoritatea. Din pacate cei din PNL (pe grupul lor de FB) , dupa ce i-au acuzat pe USR ca ei sunt de vina ca a pierdut candidatul PNL 🙂 acum tot incearca sa ii atraga in aliante. Vedeti aici cum se face repartizarea mandatelor, si cati consilieri poate avea Berceni (15), si un exemplu de calcul.

ASL a luat Primarul (datorita Sectiei 128 de votare), PNL nu are majoritatea in Consiliul Local

NU bai, fara aliante politruciste! Fiecare consilier voteaza proiectul asa cum considera mai bine PENTRU CETATENI (nu pentru cloaca de porci a partidului) !! Iar Vice Primarul sa fie, delegat de Primar, responsabil de cateva mari proiecte, precum isi impart treaba cei doi de la Capitala (Nicusor Dan si eventual Vlad Voiculescu)

Asa ca …spor la lucru!

Mult, Repede si Bine!

Leț meic Berceni greit ăghiein 🙂

Primare GOSPODAR, hai sus pe tractoare si … scoate TOATA comuna din noroaie!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.