Educatie: sursa de bani si procese

Hai ca profu’ de fizica “a pus iar piciorul in prag”, in cel mai jenant mod cu putinta, ca orice om care nu stie ce sa faca si vrea doar sa se spele pe maini …deleaga responsabilitatea!

Deh, l-am ales, macar sa nu mai facem aceeasi prostie cu gasca lui.

Precum zice profu’ cel ales, “pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic la şcoală.“; asa si …se vor infecta ei, si tot neamu’ lor!

Si ….cine plateste?!

Pai, intre parinti si scoala exista un contract educational, care nu prevede ca iti asumi si inbolnavirea familiei si moartea bunicilor, doar pentru ca un director spagar de scoala dintr-un inspectorat retard sau directie sanitara ce mânărește rezultatele in ultimele 14 zile, decide ca este cod …verde (nici o problema).

As zice ca in cazul in care avem situatia VERDE(sub 1 caz la 1000 locuitori), si copii se imbolnavesc, si parintii la fel etc. acea familie va putea si trebui sa dea imediat in judecata scoala/inspectoratul/directia sanitara/ministerul muncii/ministerul sanatatii si tot neamul lor!

Dar daca avem situatie GALBENA(intre 1 si 3 cazuri la 1000 locuitori)? Este clar ca aici este vorba de infectie, si

 • trebuiesc luate masuri de protectie
 • si trebuies oferinte variante educationale
 • si scoala NU poate obliga Familia sa arunce copiii la inaintare pentru imbolnavire!
 • iar daca vrea sau este familia fortata de imprejurari sa trimita copiii la scoala, sa poata semna o “declaratie pe proprie raspundere

Ei, aici e chichița, cine defineste acea declaratie pe proprie raspundere?

Ar trebui sa fie una la nivel national, decenta, cu clauze 50%-50%, si nu sa treaca orice director tembel de gradinita privata toate clauzele posibile din lume care sa il exonereze de orice raspundere!

In situatia ROSIE (peste 3 cazuri la 1000 locuitori), scolile se inchid din acea localitate.

Ei, si acum vine partea de transparență:

 • unde vede parintele ca in orasul Sectorul 4 (peste 300 000 locuitori) sau in comuna Berceni (peste 10 000 locuitori si nici macar nu se stie clar) ar fi …sub/peste unu/trei COVIDați!?!
 • sau trebuie sa avem incredere oarba in minciunile scuipate de spagarii inculti si letargici locali?
 • daca vine un copil cu COVIDu’n dinti la scoala si este descoperit, cum si unde vedem ca numarul a crescut?
 • dar daca acel copil are doar febra ca …a mancat creta? Va fi obligat sa faca trei teste COVID?! Platite de cine?!

Tocmai ieri a fost un exemplu care ne face sa ne imaginam ce se va intampla dupa exact 4 zile de la deschiderea scolilor!

 • 30 de elevi sanatosi si …una COVIDată
 • s-au chefuit 4 zile la mare, si nici macar nu au stat 8-10 ore umar la umar, nas in nas, la 1 m “distantare sociala” ci 2-3-4 ore pe zi
 • si ce a iesit ?! … 10 din 30 s-au imbolnavit, alti 12 inca nu au primit rezultatul

Unde vedem online ca in Vaslui ieri au fost X bolnavi si azi sunt X+10 !?!?

Ca sa stim ce cod este in Vaslui (la ~100 000 locuitori) !!!

Cum or sa faca acesti 10-20 de copii infectati scoala online?!

Deci, panaramelor indolente si retarde (care au fost, care sunt si care or sa vina, eventual), a ramas tot 1 metru intre copii, si tot 8-10 ore stau la scoala si afterschool umar in umar si nas in nas?!

Exista un loc unic la nivel de minister unde toti putem vedea pe localitati cati COVIZI avem printre noi ??

Daca niste parinti “grijulii” din Sectorul 5 au facut mutatie, doar la un parinte, ca sa duca copilul in Sector 4 la o scoala in care Baluta a facut piscina, si acel puradel se imbolnaveste de COVID, unde il declarati, in Sectorul 5 (dupa domiciliul tatalui) sau in Sectorul 4 (dupa mutatia mamei) ca sa le strice scolilor din Sectorului 4 apele?!

Retarzii astia “ai nostri” nu schimba nimic, ei sunt mai “dăștepți”, pe cand altii se gandesc si planifica deja orice este necesar pentru un contact mai redus. Poate ca vaccinul mult laudat chiar nu va veni. Dar, daca va veni vreun vaccin, eficient doar impotriva COVID19, atunci, toate aceste pregatiri vor fi benefice pentru …urmatorul virus, care …cu siguranta ca va veni (precum au tot venit din doi in doi ani prin Asia, iar acum, in 2020, “au reusit” in toata lumea).

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.