Infrastructura: statia metrou Berceni Centura (Tudor Arghezi)

2024 Martie: statia este folosita, dar in scarbă, la o fractiune din cati oameni ar putea sa o foloseasca, daca ar fi fost facuta integrarea sistemului de semnalizare cu cel de pe toata magistrala Berceni – Pipera. Dar, jegurile puturoase si “jmechiere”, cauta sa ciupeasca bani gratis, nu conteaza ca in acest timp ei …pierd bani, si timp, si imagine, si alegatori.

2023 Noiembrie: in sfarsit dau drumul populatiei, la statia gata de aproape un an.

2023 Mai: retarzii, …nu au personal pentru noua statie de metrou (!?!) Dupa 6 luni de la terminare si-au dat seama!?! Nu au nici macar de un paznic, sa nu li se fure cablurile?

“Se preconizeaza”, ca se va da drumul la statie …in una – doua luni, deci Iunie – Iulie, in acelasi timp cu pasajul si (mai ales) atunci cand traficul este mult mai mic (fiind vacanta elevilor); asa este la retarzi, nimic nu este planificat, totul este …estimat/preconizat, chiar si pt. chestii de facut de azi pe maine ei nu sunt siguri de nimic bun.

2022 Decembrie 13: s-au terminat lucrarile , cu o cuvantare decenta!! Lucrari la statie terminate cu 2 luni mai devreme, dar va fi data in folosinta …6 luni mai tarziu. Cu 300 locuri de parcare …inutile pt. cei din Ilfov, pt. ca

  • 300 locuri sunt putine pt. 20 000 locuitori, doar din comuna Berceni
  • plus ca …vor fi ocupate de cei care or sa lucreze la birourile de deasupra statiei

Hmmm, primaru’ S4 arata ciudat, aduce a a boschetar valutist din ce in ce mai tare?! Ce Dzeu se intampla cu el !?

Urmeaza testele, 1-2 …3 luni, pana in … “Martie – Aprilie” cand e gata si pasajul :))) Aaaa, tanti de la Metroflex nu a zis exact, ca nu stie, deh …blonda politic “glaciala” (un fel de …zero circumvolutiuni, dar executant politic fidel)

Apropo, la Berceni nu sunt asteptate blocaje precum se observa la pasajul Domnesti, pt. ca, cel putin pe directia “spre Bucuresti” se trece de la o banda la 2 benzi, pe directia “spre comuna Berceni” …or sa fie blocaje urate!

2022 Iunie: au mai slefuit la statie, au mai impletit fiare la P&R si au adus o smecherie de facut filmuletze la ea

2022 Mai: se lucreaza intens la finisaje si la Park&Ride

2022 Februarie: giratoriul din zona statiei de metrou, au inceput sa lucreze mai cu spor pe partea cealalta a drumului, o noua parcare pe trei nivele (P+1+terasa), cu acces pietonal subterant la statia de metrou

2022 Ianuarie: vedeti mai jos ce zic “gurile rele”, referitor la marea intrebare “De ce naiba, in anul 2021 facem …statii de metrou in drum?”, raspunsul “pt. ca jeguri spagare se opun evolutiei, de dragul voturilor“; Dar, aici tot Judetul Ilfov si “Judetul” …Romania sunt de vina, pentru ca permit jegurilor politico-mafiote sa se poata opune unor astfel de proiecte de importanta regionala/nationala.

De ce nu merge dezvoltarea durabila in ILFOV !!

2021 Decembrie 09: filmare cu drona, se pare ca au ajuns cu structura pana la ultimul etaj, subtraversarea pe sub sosea a ramas la stadiul de gaura in pamant, ca in urma cu doua luni; in schimb, a lu’ Priceputu’ si-a tras gard nou (pe semne ca banii de la inchiriat teren pentru materiale constructie la aceasta statie …nu sunt putini). Au inceput sa pozeze sinele pe fundatia terminata. Pe la minutul 2:50 se vede cat de imensa e dracovenia asta. Ce pacat ca rahatii cu ochi din Ilfov nu au contribuit!

2021 Octombrie 20: filmare cu drona

2021 Septembrie 17: au deviat soseaua Berceni ca sa inceapa forarea accesului subteran

2021 August 18: filmare cu drona, o statie de metrou hidoasa in mijlocul drumului. Ne faceti sa ne fi dorit comunistii aia, ca sa faca lucrurile bine si ca la carte !?!?

  • atunci era doar un dictator si restul executanti, acum sunt dictatori la fiecare colt de oras/judet, unii fac, altii impiedica etc.

2021 Iulie 28: Nu are legatura cu statia din Sector 4 (care a fost facuta doar pe UATul S4, in mijlocul drumului, pt. ca Ilfovul “a uitat sa se asocieze”) , asa ca acum CJ Ilfov vor sa se asocieze cu Sector 4, Ministerul Transporturilor etc. pentru …. “extinderea Magistralei 2 de metrou la linia de centură, în zona comunei Berceni.

  • sa vezi acum explozie de …preturi, ca deja suntem in “catunul” Berceni cel putin 15 000 locuitori (cam cat un Municipiu maricel din Romania), iar DJ401 este plin, toata ziua, deja (nu are legatura cu lucrarile de pe DJ si nici cu pasajul) !

2021 Iunie: filmare cu drona – inceput de luna

2021 Mai: in 25 Mai au inceput sa darame gardurile pentru (re)largirea Soselei Berceni in zona in care statia de metrou a fost plantata de 2 din cele 4 benzi (in loc sa “muste” din campul de buruieni al Ilfovului) datorita unei …conlucrari total deficitare cu CJI, si evident ca unei legi tembele, parca facuta impotriva unor astfel de mari proiecte; iau banii degeaba agenturili si agentiile si grupurile si bisericutele de genul “Agenția de Dezvoltare Regională București-Ilfov“, “Grupului de Lucru pentru Mobilitate Durabilă din Zona Metropolitană București-Ilfov“, “Zona Metropolitana Bucuresti Ilfov“.

2021 Aprilie: Filmare cu drona – inceput de luna

2021 Februarie 15: cateva poze de la Primarul S4, in ultimele 4 saptamani s-a lucrat intens la: scos sinele, facut ceva foraje, relocat utilitati pe sub soseaua Berceni (de aceea sunt inca ocupate 2 din cele 4 benzi, de exact o luna)

Notabil si acest interviu, prelungirea metroului cu 2 (aceasta si inca una dupa centura), chiar 3 (asta da surpriza), statii spre comuna Berceni! La cat de inghesuite sunt casele in comuna Berceni (mizerabil urbanizata), oare unde or sa plaseze a 3-a statie de metrou? In vreo …fosa “septica” (putin mai mare) cumva?!

2021 Ianuarie 18: cu surle si trambite s-a dat startul la …jaloniada de pe soseaua Berceni (“utilajul” din poza era …doar pentru poza, dupa aia a disparut, azi s-au pus doar jaloanele si s-au facut pozele)

Poate ca cea mai importanta realizare este …promisiunea politico-strategica a metroului la Centura: “Acesta este următorul obiectiv (prelungirea pana la Centura) (…), pentru că, mai devreme sau mai târziu, vom discuta despre zona metropolitană, vom discuta despre un Bucureşti care va include în interiorul lui, sunt convins de asta, atât oraşul Popeşti Leordeni, cât şi comuna Berceni şi alte localităţi

2021 Ianuarie 17: Primaria S4 da startul lucrarilor!!! 45 de zile de calvar pe Soseaua Berceni, pe 500 m, or sa fie cate o banda pe sens! Avem strangulare pe DJ401, acum avem si pe sos. Berceni. Mentineti la naiba Scoala Online! Sa nu fie mizeria si mai mare.

2020 Decembrie 15: s-a mai semnat (aceeasi) harțoagă si de un Ministru ceva, contractul de finantare (215 milioane de lei, din care 180 de milioane de lei de la UE), la exact 8 luni de la semnarea contractului de proiectare si executie (durata 24 luni, din care …au trecut 8 luni 🙂 ). Cu aceasta ocazie vine si Primaru’ lu’ Bucale (Nicusor Dan), “Municipalitatea va construi o parcare de tip park & ride în apropierea viitoarei staţii de metrou din partea de sud a orașului” (!!) Cate locuri, zice ne’a matematicianu’ “cu precizie”?! …10-20 … 1000?!

2020 Decembrie 04: s-a semnat o hartoaga (contractul de finantare), de Primar Sector 4 (Baluta), Baluta zice iar ..”22 luni” (precum in Septembrie !?!)

2020 Septembrie 21: hAu venit biștarii! 50 de milioane de euro! Cand infige Primar S4 prima lopata la fundatie? “Având ca termen de finalizare 22 de luni de la ordinul de începere al constructiei

2020 Mai 19: Metroul SA va superviza lucrarile; “Durata contractului de “Elaborare Proiect Tehnic şi execuţie lucrări pentru edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură” este de 24 de luni.

  • Considerand experienta cu Drumul Taberei (3 ani lucrari + 6 ani intarzieri = …3×3 ani), cand acesti “vasnici aparatori ai taraganarii pe banii, taxele si datoriile cetatenilor” promit 2 ani, asta inseamna 2×3 = 6 ani

2020 Aprilie 15: s-a semnat contractul cu Somet – TIAB – UTI – Construcții Erbașu

2020 Februarie 21: a ramas doar o oferta in joc, sa speram ca e declarata castigatoare si nu apar contestatii tembele, ca sa inceapa naibi treaba odata

2020 Februarie 07: s-a terminat faza de evaluare tehnică si a inceput faza de evaluare financiară

2019 Decembrie 10: deschidere oferte (doua), incepe faza de evaluare tehnica

2019 Octombrie 17: articol de mai jos

2019 Octombrie 02: publicat anunt licitatie proiectare si executie

Haideti ca asa planuri merita o postare dedicata, pe langa cea in care ne “tachinau” cu cele doua statii, si acest video (cu statia Berceni Centura, de fapt statia Canpack).

In SEAP s-a publicat anuntul de participare (02 Octombrie 2019), si avem cu totii acces la planurile si locatiile clare ale celor doua statii. ( [CN1015605]EDIFICAREA UNEI STAȚII DE METROU LA NIVEL SUPRATERAN SITUATĂ ÎNTRE STAȚIA DE METROU BERCENI ȘI ȘOSEAUA DE CENTURĂ- PROIECTARE+EXECUTIE )

  • prima statie: chiar in fata Canpack, cu Park & Ride, chiar langa Canpack (spre Arcom), cu subtraversare sosea Berceni
    • mai ai de mers pana la Centura, asa ca s-ar fi numit mai bine Statia Canpack sau Berceni Sud
  • a doua statie: chiar dupa Centura, spre comuna Berceni
    • da, asta s-ar numi mai bine statia Berceni Centura
  • pasarela pietonala: o gasim si pe ea desenata, langa statia Berceni, da, o sa distruga cam 20-30 de locuri de parcare
    • si pe buna dreptate ne intrebam
    • oare cat costa sub-traversarea (tunelele) de la statia Berceni Centura?
    • si cat costa supra-traversarea (pasarela) de la statia Berceni (IMGB Depou)?

Asa, si acum, este bine sa citim diversele forumuri de infrastructura si sa vedem reactii de te crucesti!?

  • oameni cu pretentii ..”nu inteleg nimic” din aceste planuri ale S4 si Metrorex de dezvoltare a zonei noastre
  • se intreaba aiurea “cum intorc metroaiele”, cum de va fi “depou in mijlocul liniei”, “de ce mai trebuie o statie dupa Centura”, “statia noua este doar pt Canpack?”, simti din aberatia si negarea lor “la foc automat” un sentiment de ….”de ce la face metrou acelor …țarani, iar in Nord, la marii mahări …nimic

Pai, va amintiti ca au vrut tembelii sa mute Gara de Nord aiurea in tramvai, prin Ilfov, oare sa mute un “amart” de depou de metrou, fie el “IMGB Depou”, ar fi atat de greu pentru …niste interese “sanatoase” imobiliare?

Pai si de ce tocmai aici?

  • nimeni nu aminteste de PUZ Sector 4 Sud, 50 000 locuinte.
  • si nici de gandurile umede de extindere Popesti Leordeni/Ilfov …unii ziceau 100 000 locuinte.
  • nimeni nu contorizeaza jumatate de Giurgiu, si 10 000 locuitori in Berceni si cati mai sunt in satele de langa (de la Glina pana la Bragadiru),
  • si nici traficul de dimineata/seara.

Pentru ca, pana acum (dupa Revolutie/Puci), in Romanica noastra balcanica, NU s-a creat infrastructura inaintea dezvoltarii, asta NU inseamna normalitate.

Se pare ca intram in recesiune, cu toate strategiile/minciunile lor imobiliare, nu le prea mai cresc vanzarile, asa ca …trebuie sa faca CEVA.

Si de ce sa nu construiesti sanatos in recesiune (pe bani europeni), si apoi sa profiti, pe val? Alooo, se aude si in catunul numit comuna Berceni? Drumuri asfaltate, utilitati trase din timp cu participarea Primariei, amenzi pt aia de la gaz care nu refac drumurile, trotuare, parcuri etc.

Pentru cei ce considera ca “fac la sarantocii aia din Giurgiu/Berceni statie de metrou“, se pare ca nu au trecut prin zona sa vada ce casoaie sunt dupa centura si ce masini sunt parcate in acel P&R din oras, numit statia Berceni/IMGB Depou.

Sa facem o comparatie cu investitia “stupida” din Straulesti, 365 locuri …goale? Cate masini sunt acum in acel P&R?

Dar la statia Berceni? Stiti ca oamenii sunt amendati/”avertizati” de politia lui Baluta, Sector 4, la statia Berceni pt. ca parcheaza pe “trotuarele” alea din parcare sau pe zona de pamant de peste drum? (pt ca parcarile sunt pline! si nici macar semne de parcare interzisa nu exista)


Deci, cele 500-600 locuri de parcare sunt INSUFICIENTE, mai trebuie!

O sa fie lumea (carcotasa) uimita cum astea 600 locuri (IMGB) si cu alea 400 locuri (sau cate or fi la Canpack) or sa fie TOATE PLINE si …INSUFICIENTE!.
Da, or sa fie uimiti, pt. ca planificarea de acum se face …dupa ureche.

Oare stiu carcotasii ce comunitate puternica exista in Berceni? O comunitate matura care incurajeaza dezvoltarea durabila si verde si

  • folosirea Park & Ride,
  • biciclete, trotinete,
  • car sharing,
  • mers in comun cu STBul (este plin, si nu de “tzarani si papornitele lor“!) etc.

si toate astea inca dinainte de alegerile din 2016! Sa vedem noi acum ce va fi in 2020! Oare in 2020 scapam de …politruci si politrucismele lor ieftine?!

Despre a doua statie de metrou, de la Centura, nu putem decat visa, va fi …parfum, cobori de pe pasaj, si vii din orice directie, sa zicem ca de la Glina si pana la Bragadiru, toti or sa vina rapid la aceasta statie, ca sa invadeze …Nordul; dar, pana atunci, poate ca or sa faca si ceva birouri clasa A&B in Sud.

Pentru moment cel mai important lucru cu aceste doua statii, este ca exista in acest plan mai recent, cu toate ca ele existau inca dinainte de Revolutie in tot felul de planuri de dezvoltare. Si astfel, peste vreo 10 ani, poate ca NU o sa mai auzim pe vreun alt “capat”/director ambulant de la Metrorex spunand “statie la Centura Berceni !?! pfff, asta nu a fost niciodata in planuri” (precum țaranul zice cand vede pt. prima data girafa la zoo …”asa ceva …nu exista!”) :).

One comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.