Infrastructura: PATZ pentru extindere metrou in Berceni si PL

Decembrie 20: are loc sedinta, pareri de la participanti

Variante de trasee, se observa inclusiv varianta ce merge impreuna cu DR9. Dar, capatul metroului sa fie la Berceni, intersectie cu DJ401 (spre Mamina). Nu la Vidra, cum este capatul DR9, mutat de interesele obscure ale “investitorilor/dezvoltatorilor” imobiliari.

Decembrie 13: articolul de mai jos

In data de 20 Decembrie 2023 Sector 4 ne invita sa ne spunem parearea despre extinderea M2 in comuna Berceni si PL.

Hai sa ne uitam la plansele propuse

Daca nu ne gandim că care “clan”, că care “politruci”, si alte …căcări d’astea retarde din categoria “sa moara si capra vecinului, dar si vaca si tot neamul lor, fara numar“, ce observam?

  • doua din trei statii de metrou sunt pentru comuna Berceni (aviz carcotasilor)
  • arhitectura noului mini orasel este deosebita (daca nu suntem mintiti ordinar)
  • blocurile sunt P+4 doar in centrul “civic” al mini oraselului si descresc spre margini la P+2 (ca sa se integreze cu nivelul maxim de inaltime al comunei)
  • aceste blocuri or sa aduca canalizarea de la ApaNova si in comuna Berceni (ceea ce nici un rahat de politruc bășit de IF nu a reusit)
  • o sa fie un bulevard larg, 24 metri latime, aproape dublu fata de cat este DJ401
  • aceste strazi / bulevard de 24 / 18 / 16 metri latime or sa preia si traficul din Berceni (cel putin din acea jumatate a comunei, dinspre PL), constituind o varianta de a scoate traficul din DJ401
  • da, de aceeea vine si Kaufland in comuna, LIDL etc. o sa fim mai multi locuitori si mai multe taxe la bugetul local, deci, indirect, daca nu este vreun primar retard/spagar nenorocit, o sa se vada in comuna prin …macar prin asfaltari
  • acele facilitati (culturale, educative, recreatie etc.) or sa fie folosite si de locuitorii comunei (sa nu apara bariere) si va constitui un exemplu pentru “dezvoltatorii” locali, o sa ii forteze sa se uneasca sa faca ceva similar macar, si nu doar sa tranteasca niste mizerii de case in fundul campului ilfovițean, pentru prosti, sa se indatoreze pe viata si sa inspire mizeria de particule din praful campului din Ilfov, fara bariera/centura verde si cu mirosuri infecte venite de la singura groapa/munte de gunoi din Bucuresti si Ilfov

Da, o sa fie (posibil) trafic mai mare pe pasajul de pe DNCB, ceea ce va trebui sa determine largirea rampei de coborare spre Berceni, la doua benzi pe sens.

Au planificat 30 500 de locuitori, pe langa cei 20 000 ai comunei, deci crestem cu 150% ca trafic. Acest cartier nu trebuie sa aiba aceleasi cai de acces cu DJ401, care este deja gatuit,

  • sa faca un calcul de capacitate ale drumurilor de acces in capitala (pt. 50 000 locuitori).
  • pentru acest “dormitor” de 50 000 locuitori, sa faca centre de business astfel incat sa limiteze traficul (lucru pe care nu au reusit sa il faca nici pentru cei 350 000 de locuitori ai Sector 4, fiind sectorul cu cele mai putine astfel de centre din capitala)

Da, o sa avem trei statii de metrou, trebuie doar sa se faca metroul incepand cu …statia a treia (“pepco/market”)!! Unde sa fie o parcare Park & Ride de (cel putin) 1000 locuri , deci, acele P+4E trebuie sa dispara.

Lucru scos in evidenta si de raspunsul CJI

Ca sa fie clar ca toate aceste poze frumoase nu sunt doar praf in ochi si ca or sa fie gata “in cativa ani”, ar trebui sa le prioritizam noi etapele acestei investitii

  • sa inceapa cu infrastructura alternativa la DJ401 (extindere pasaj, cai alternative, bulevard si strazile largi, statia 3 de metrou si parcare)
  • abia apoi sa inceapa sa ridice blocurile

Cel mai bine, sa mute blocurile si metroul pe acel DR9!

Ce alte avantaje / dezavantaje vedeti?

De la …votanti

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.