Infrastructura: roller-coaster de poduri si podete

Se pare ca locuitorilor din Berceni li se stimuleaza salivarea pentru un …Roller Coaster de-adevaratelea.

Asta ar fi un business adevarat, tone de taxe locale, un parc de distractii!! Alo, “investitorii” plumii, cand mai luati cate o bara, doua – trei, de fier din rezistenta caselor facute pt vanzare, mai puneti si de un plan d’asta de business, impreuna cu capu’la satu’ asta, ce de atata excitare imobiliara, a uitat sa mai dezvolte satul asta, umplandu’se din cap pana’n …peste tot, cu sucul alb al spagii ordinare, ce i-a intrat in ochi si nas si gura si peste tot, ca la orice politruc ordinar, ce se pare ca sunt toti; umpluti de seva ejacularii spagii imobiliare, de nu mai pot vedea mai departe de …ce le-a intrat in ochi si li se prelinge pe buzele hraparete.

Sa revenim, mai intai, penelistii de la CJI, le-au facut, bercenarilor, trotuare si benzi de biciclete in forma de rollercoaster, ca apoi, sa vina si penelistii/leuștenii de la CNAIR, sa faca al doilea pod pe DJ401, in mai putin de 500m (?!), de rupi franele, amortizoarele si ambreiajele la masini, atunci cand stai in rampa-panta-rampa-panta, in coada interminabila, a carei rezolvare, se pare ca nu exista, in capul prostilor ce “gandesc” infrastructura in tara noastra.

Mizeria de pod, a fost inaugurata Sambata 06 Ianuarie 2024, dupa ce au pierdut vremea 2 ani, si au recuperat in ultima luna, noroc ca era cald afara. La cum pare stadiul, mai au de luat nitel la pila podul.

Sa vedem ce zice lumea, cu toate ca babușka cu “freza de oala sparta” este total enervanta, mai reuseste sa puncteze si ea niste idei clare, atunci cand nu se incurca in tot DEXu’, sa arate, ostentativ, cei cativa ani de profesorat. Evident ca ea a preluat de la ONGu’ RFG, dar, orice zgomot este de apreciat, pt. a repara masinaria …prost gandita.

Asta se numeste …reactiv, nu proactiv. Dar merge, la țară, la una subdezvoltată, precum o mentin pulitrucii astia de kkt.

Mai adaugam, si opiniile celor care traiesc cu podul si autostrada la nas …

Ignoram partea in care niste jeguri de “capu’la sat” au semnat dezvoltarea comunei pana in marginea autostrazii (stiau de ea, cel putin din anul 2000, si mai era si PUGul capitalei inca valabil din 1989). Dupa cum se vede mai jos, pe partea stanga a pozei, pe langa casele facute pana in autostrada, mai sunt si niste “mari jmiechieri” locali, care au ignorat planurile si si-au facut “bisnisuri”, la plezneala, ca sa primeasca mari despagubiri.

Nu mai punem la socoteala ca exact cand o sa cobori de pe pod, spre Berceni, pe dreapta (stanga in poza), o sa fie inca o mare afacere prospera a comunei …o noua sharomerie!! Hîț, vor face franele si amortizoarele cand tot cârdul de masini vor trebui sa astepte pe fiecare shaormar care intra si iese, ca in final sa blocheze coloana de masini.

Mai rau decat in …țările subdezvoltate, nici un plan, nici un pic de gandire strategica, pe termen mediu macar, totul facut in mod spasmodic, pt. a toca niste bani, sa para facut, apoi …o sa mai vedem noi, las’ashiea.

Hai sa facem o lista cu tampeniile de la acest pod

1) Nu are trotuare

Totusi, daca ne uitam la aceasta poza, din aceasta filmare, se pare ca ar avea spatiu de un semitrotuar, inca neterminat.

2) Pare ca acei parapeti de pamant, prinsi cu sarma, or sa o ia la vale si sa fie spalat tot acel pamant, la prima urgie mai sanatoasaș poate ca or sa le mai faca cate ceva

3) Nu au pus iluminatul pe pasaj, poate ca nu este inca terminat

4) Se pare ca nu au pe unde intoarce cei care vin dinspre Berceni, doar cei ce vin dinspre Bucuresti (dreapta pozei)

Trebuie sa intorci pe pasajul giratoriu de pe centura, sa il mai umpli si pe ala, la orele de varf pe langa faptul ca pasajul de pe DNCB are deja tot traficul ce putea merge separat, pe niste bretele laterale spre si dinspre Berceni, pe care prealuminatii plumii …nu le-au facut.

5) Pentru cei de pe dreapta podului, “amărășteni …Pricepuți & co”, nu le-au terminat accesul la proprietate; da, si acei jegosi si-au tras gard la pășune, exact atunci cand s-a inceput lucrul la pod, deci, este clar ostentativ/sulă in costele dezvoltarii infrastructurii, ca sa suga bani, jeguri ordinare, dar na, “e o’meni si ei, sug si ei ce pot

6) Avem pod dupa pod, la nici 500m, doar in Romania si Berceni mai sunt asa anomalii

De ce nu au putut face DJ401 pe sub A0, cum au facut in doua locuri pana aici!?!? La nici 1 km exista doua astfel de treceri largi pe sub A0, si nu, nu ne referim la trecerile alea mici de animale.

De jeguri retarde, de aia nu au facut asa, sa ne chinuie. Parca sunt pusi sa le tot dam carne prin gura, le place!

Au izolat Berceniul pe veci, si au lasat accesul in aceasta localitate cu peste 20 000 locuitori + jumatate de judet Giurgiu, navetisti, la nivel de …drum comunal, cu o banda pe sens. Daca faceau DJ401 pe sub A0, puteau prevedea usor o latime mai mare la DJ401 si niste bretele care sa mearga in stanga si dreapta campului imobiliar ilfovitzean din Berceni.

7) Scurgerea de pe panta/coborarea spre Berceni, nu este facuta cap coada, cand ploua se face baltoaca chiar la baza pasajului pe toata banda. Atfel, rezulta blocaje urate, toti vor trece pe cealalta banda (uscata).

8) Acest unic acces, ingust/subdimensionat, in comuna Berceni, este sursa de blocaje; nu au prevazut variante de acces in campurile imobiliare ilfovițene din Berceni si Vidra

9) Exact la baza podului dinspre Berceni, sunt o gramada de afaceri, care vor creea un adevarat blocaj (firma de constructii, scoala, spalatorie, shaormerie); cine le-a dat autorizatie de construire si functionare pe spaga, sa-si ia medicamente cu spaga luata, medicamente anti prostie

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.