Dezvoltare: la preturi subventionate, partial

Ai bani (mult mai multi) …aprinzi becu’

Se apropie Iarna, asa ca trebuie sa “facem sania” cat mai repede pentru ca altcumva …ne ia dracu de frig, mai ales daca incalzesti pe curent electric, si o faceai si anul trecut la fel.

Nu mai putem spune ca “bate fierul cat e cald” pt. ca acum incepem sa ne inchidem fabricile (care au mai ramas) si afacerile “mari consumatoare de energie” datorita acestei noi bule …bula energiei, zisa si “criza energiei”.

Industria romaneasca, la pamant!
Cosurile din IMGB daramate!

Bula Imobiliara, Bula COVID, Bula Petrolului, Bula Energiei, Bula masinilor electrice, Bula panourilor voltaice, Bula ….mea de ea viata, ne sug astia de bani cu …Bulele lor, de ajungem din niste “Bule” dodoloațe in niste P.le umblatoare.

Rahatii astia ne tot baga in bule pana ajungem datori vanduti, apoi …crapam si le pasam datoriile copiilor nostri, “viitorul glorios al tarii”.

Ii mai si vedem pe “gânditorii” momentului ca scuipa idei “magnifice” pe la TV precum ca “…eeheeheeii, a fost bine pana acum, a fost cea mai frumoasa si fericita, per ansamblu, perioada a omenirii” … “nu este normal, va trebui sa fie mai rau, ca doar asa era si in urma cu 50-100 de ani” (!?!) Hm …băi rebutu’ gandirii fara sens sau finalitate, daca iti este prea bine, inseamna ca esti printre acei 15% (maxim) fericiti din Romania, asa ca du-te’n măta-mare la țară, la satele alea neimobiliare, pustiite de agricultori si munceste pamantul in locul lor, nu mai flegma rahaturi de cuvinte “inteligente” la TV, ca d-aia ti se pare viata usoara!!!

Dupa aceasta introducere in rahatul aberant si stresant in care traim, sa ajungem la subiectul zilei …se ia la pila ordonanta nr 27/2022, da exact aia facuta in Martie 2022, de niste “inteligenti”, numiti si rahati cu ochi, de prin Ministerul Energiei, care acum se mira exasperat si contrariat …”de ce nu s-a observat daca era ceva ciudat ….atunci, nu acum” ?!?!

Tot apare acest “omuleț albastru” mirat tare pe la TV propovaduind mizeria asta de Ordonanta, pe care (el) un un cacat de secretar de pe la stat, numit …Minciulescu, sau Nimiculescu, zis si George a cam si plamadit-o. Nu Georgică de Berceni, ci o nitel mai “versată” plămadă politruciană spagara si scarboasa.

Evident ca acesti “specialisti” din ministere, sunt sub oblăduirea marilor furnizori si companii din energie, ce naiba. Cat de dobitoc si “inventiv” sa fie un retard d-asta sa spuna ca

 • daca consumi azi, in 2022, niste kWh, si ii economisesti bine bine bine
 • noi o sa te rasplatim cu o bonificatie/plafonare etc.
 • dar …
 • doar daca ai consumat la fel de putin si anul trecut, in 2021, in timpul pandemiei, cand toti membrii familiei lucrau de acasa, si nu era criza energetica, si nu-ti puneai problema de mare economisire etc.
 • si daca nu ai economisit, sau nu ai putut face asta anul trecut …noi o sa …lasam furnizorii (calaii) energiei sa iti recalculeze facturile din 2023 Februarie incolo (?!!)
 • pana atunci tu le bagi furnizoriloe de energie bani in buzunar, apoi …astepti recalcularea

D-zeule (mătii), de ce aceasta scarpinatura in fund ?!?! Cand putea sa sune simplu

 • daca consumi azi, in 2022, niste kWh, si ii economisesti bine bine bine
 • noi o sa te rasplatim cu o bonificatie/plafonare etc.

Atat, punct, simplu!

Ai dracu de sclavi imputiti ce sunteti voi bagati prin ministere sa ne furati banii (ce mai ramane dupa ce va platim slariile imense si nemeritate)!!

Ii mai vezi ca vin cu niste grile de retarzi tampiti, ca sa para ca ii subventioneaza pe aia saraci (adica aia ..80% din Romania), de fapt si aici este o aiureala, ei zic de 80% saraci, dar de fapt ar fi 80% locuinte cu consum redus (din diverse motive, nu conteaza ca sta doar un roman acolo, sau vreo 40 000 moldoveni din republica, pt. buletin de Romania)

 • consum sub 83 kWh/luna …… 4 116 000 locuinte
 • consum intre 83 si 208 kWh/luna …..3 230 000 locuinte
 • consum intre 208 si 416 kWh/luna …aici pulitrucianu Nimiculescu a dat-o cotita zicand ...7.7 milioane locuinte in total cu cele de mai sus :))))))))))))))) …cacat cu ochi!
  • ba boule, esti secretar de stat / specialist ?!
  • sau doar un expert … lingator de oua de furnizori de energie si politrucieni !?!? (mda, intrebare retorica)

Consum total Romania:

 • cam 6 000 megaWatt ziua, si 5 000 megaWatt noaptea,
 • deci sa zicem 5 500 MWatt/h, 132 000 MWatt/zi, cam 4 000 000 MWat/luna

Ce ar fi sa calculam …cat inseamna cele 7.6 milioane locuinte “subventionate” din totalul consumului lunar din Romania?!

341 628 000 kWh (maxim 83 kWh) + 671 840 000 kWh (maxim 208 kh) + 104 000 000 kWh (maxim 416 kWh) = 1 117 468 000 kWh = 1 117 468 MWh/luna

Asa ca doar 25-30% din consumul total al Romaniei este acoperit de aceasta ordonanta de cacat. Afacerile …sa falimenteze, da-le dreacu’!!

Locuinte numar total Romania (2021):

Deci …ordonata plumii acopera (subventioneaza) doar …7.6 milioane locuinte din …9.6 milioane de locuinte!?!?

Bai cacatilor cu ochi ce gandesc crucis, …cu restul celor 2 milioane locuinte, ce faceti?!?!

Adica, in acele 20% locuinte neacoperite, sunt clar cetateni defavorizati, pe care ordonanta, si capetele seci care au “gandit” la ea, le-au ignorat cu buna stiinta, doar de dragul banilor spaga / parandaratului dat de furnizori acestor lachei din ministere

 • sunt oameni care si-au bagat toti banii lor in …fundu’ Berceniului/Ilfovului imobiliar
  • sau, sunt cazuri in care tot orasul nu are gaz, si sta la bloc, si sunt batrani etc.
 • acum nu mai au nici un ban, si nici gazul tras
 • asa ca incalzesc cu …curentul electric, si o faceau si anul trecut!!?!?

Tampitii dracului de pulitruci tembelei, nu mai incercati sa pareti ca voi “taxati bogatii”, pt. ca datorita nivelului vostru scazut de inteligenta sunteti la curul Europei, inclusiv cand vine vorba de suprafata locuibila pe cap de cetatean roman!!

 • “bogatii” care isi baga toti banii lor, in “Casa visurilor” lor, in Sectorul Agricol-Imobiliar Ilfov, doar astia …va ridica aceasta medie!!
 • Cu ce pret? pai cu pretul ca trebuie sa isi asigure acel nivel minim de civilizatie (apa rece, apa calda, caldura) pe care voi cacatii cu ochi de la conducere si administrarea s(t)atului nu il oferiti
  • cat il costa pe unul de la casa sa isi aduca apa rece la robinet, din putz? dar apa calda? dar caldura in calorifere?
  • exact …de multe ori pretul platit de cei de la bloc (racordati centralizat)!!!

Exact aceste costuri ar trebui sa NU fie considerate ca si “consum de chiaburi”, ci sa fie subventionate (intr-o anumita masura) deoarece

 • statul infect de spagari au permis aceasta bula imobiliara si dezvoltare fara un minim de civilizatie
 • statul sa plateasca pentru aceste dezechilibre
 • noi, adevaratii investitori in aceste campuri agricole, muritoare de foame inainte de 2005, am ridicat nivelul zonei si dezvoltarea ei, voi …cacatii de pulitruci infecti ..ce ati facut? Bani dupa noi si acum …tot pe noi ne faceti “chiaburi” !?!?

Deci, costul de energie ar trebui sa fie impartit

 • pentru asigurarea minimului de civilizatie (apa rece, apa calda, caldura 21 grade), la care o tzara a Romaniei tinde, si astea raportate la acel target de suprafata locuibila pe cap de cetatean european sau …roman
 • iar, pentru …restul consumului, da, aici daca vrei 20 televizoare si 100 de laptopuri in casa …platesti, pt. ca esti chiabur cu adevarat
 • esti “verde”, ai masina nepoluanta, electrica …da-te dracu’ (iti zice politrucianu’), asta inseamna tot …chiaburism

Da, trebuie sa faceti studii, sa vedeti ce inseamna aceste costuri suplimentare cu civilizatia facute de acei temerari, prostiti de bula voastra imobiliara si doar ca sa va mandriti voi, cacatii naibii de pulitrucieni, ca ati marit suprafata locuibila pe cap de roman!

Dar, precum ziceam mai sus, tot la jumatate din media europeana suntem, 21 mp/pers vs 42 mp/pers, cei mai inghesuiti din Europa!!

Nu aveti nici o strategie de dezvoltare, “stiti” doar sa luati niste biruri precum in Evul Mediu, acoperite de formulari complicate!! Retarzii dracului!!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.