Ucraina: incep dronele sa cada in Europa?

Ati vazut cum a picat o drona, sau bucati din asa ceva, in …capitala Croatiei (Zagreb)?

Ei presupun ca ar fi modelul Tupolev Tu-141, care ar fi avut un range de …1000 km (in anii ’80), dar, ca sa ajunga la peste 1500 km departare (Donbass/Estul Ucrainei/Rusia -> Croatia) asta ar insemna ca cineva i-ar fi luat “la pila” motorul ca sa ii dubleze distanta de zbor.

Acum ca au lansat-o rusii ca sa dea vina pe ucraineni, sau ai pierdut-o ucrainenii …ramane de vazut.

Stiati ca inainte de 1990 avea si Romania opt astfel de drone de razboi (varianta mai slaba, Tu-143, care zbura doar 200km) ?

Drona Tu-143 modificata de Romania

Iar daca adevaratii experti ai Romaniei din anii 1988-1990 au reusit sa ii imbunatateasca motorul, cu siguranta ca niste tari ca Rusia si Ucraina care fabricau rachete si avioane supersonice au putut sa puna un “motoras” care sa o duca peste 2000km.

De la rusi sunt peste 1500 km …

Revenind la traseul dronei, precum vedem pe harta de mai sus ar fi cam doua mari pozitii din care ar fi plecat aceasta drona “ucraineana”, presupunand ca nu a plecat din Belarus, si nici ca ar fi tras-o ucrainenii spre Rusia/Est dar drona s-a defectat si a luat-o …invers :); deci, am avea variante gen

  1. din zona Kiev, caz in care nu ar fi zburat peste Romania, dar …de ce sa o fi trimis careva din Kiev inspre Vestul Ucrainei ?!
  2. din zona Donbass/Rusia inspre Odessa etc., caz in care ar fi putut zburat peste (toata) Romania

Ar fi interesant de stiut, daca “veselii” de la Deveselu au vazut ca zbarnaie o drona de razboi (ce poate transporta focoase nucleare) peste jumatate din Europa ?!

Si ce este si mai “hazliu” e ca toata chestia asta se intampla exact in ziua in care vice-hamericanca sexy Kalimara vizita Romania (dupa Polonia), si nu a zis nimic de ceva aparare sol-aer suplimentara (gen Iron Dome-urile ‘sraeliene), macar in genul Patrioatelor deploy-ate in Polonia, inaintea vizitei ei.

Deci este clar, hamericanos au peste 10 000 soldatei in Polonia (pe unde nici dracu nu trag cu rachete) si lansatoare Patriot si alte (contra)rachete si contracte offset cedate industriei de armament a Poloniei, iar in Romania au …2000 de soldati expirati si ceva rachete cumparate pe bani grei de fraierii nostri fara nici un fel de offset. …cacati cu ochi, spagari sclavi si penali, tradatori.

Uitati-va doar la pozele astea doua

Ce observam?

Bai, la pulonzii aia,

  • pana si steagurile “curg” in aceeasi directie, pe cand la noi …parca sunt “de’al dreacu’n contra“,
  • deasemeni vedeti cat de la fix pica steagu american in spatele polonezului si steagul polonez in spatele americancei? la noi …fiecare cu ‘zda masii
  • sa nu mai spunem ca la polonezi este clar care de unde ‘zda masii e (vezi steagurile pe pupitru), pe cand la noi …o varza, zici ca sexy Kalimara este de pe la “Administratia Prezidentiala” vreo …purtatoare de cuvant :))))
  • ia ziceti, la polonezi, “cuvantarea” asta a inceput cu peste 30 minute intarziere ca la noi romanii ?!

Vaaaiii ce tara de politruci spagari cacati, indolenti si penali avem.

A inceput razboiul in Ucraina si deja lumea sufera

  • 30% din productia mondiala de alimente/cereale e compromisa
  • 40-50 din productia mondiala de neon este compromisa;
    • neonul este necesar productie de semiconductoare, deci …daca ati cumparat benzina si ulei suficient, trageti o tura si luati si un brat de mobile si laptopuri ca …se scumpeste, brooo!!!

Bai, daca ne invadeaza Putinelu’ Putinică pe noi/Romania …cu ce sufera lumea ? La ce or sa duca ei dorul din Romania ? Ce naiba exportam noi altceva in afara de …hoți ?!!?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.