Patriotism: in vreme de Coronavirus

Deoarece, incepem sa ne pierdem rabdarea cu cat de lent se misca ai nostri, este bine sa vedem din ziare cunoscute (deci nu inventii/fake news) care este gradul de Patriotism real la “alesii nostri”.

In afara de a ne pune sa fluturam steagul, sa cante imnul prin masini (in loc de manele), si de a lauda saracii medici si asistente ce se zvarcolesc in acel sistem defect si muribund al sanatatii noastre …ce altceva se mai intampla.

Uimitor ar fi faptul …sa vedem ca chiar se intampla efectiv masuri de a proteja si incuraja economia si in special industria producatoare autohtona, si de a minimiza importurile pe baza de spaga politrucista.

Politruce, mai simte ceva romanul din tine? (in afara de perfidia spagii)

Daca tot arboram steagul nostru sa ne dea forta si solidaritate, sau sa se auda, pe la geamuri, “Desteapta-te romane”, …lasati importurile (spagarilor!) si stimulati productia locala si inovatia (sa ne ajute la relansarea economiei, dupa mizeria asta).

  1. Sa producem dezinfectant
  2. Sa producem kituri de testare
  3. Sa producem aparatura ATI (paturi, ventilatoare etc.)
  4. Sa producem kituri de protectie
  5. Sa producem spitale si profesionisti
  6. Sa producem …mancare
  7. Sa producem mai putine victime economice colaterale
  8. Sa producem sisteme IT integrate si securizate

1. Sa producem dezinfectant

la Farmec din Cluj, precum face Louis Vuitton in Franta?

2. Sa producem kituri de testare COVID mai bune/rapide

eventual sub licenta, la Institutul Cantacuzino din Iasi? Avem nevoie de un diagnostic rapid si suficient de bun (chiar si in doi pasi, test rapid, si test pozitiv de siguranta).

3. Sa producem ceva aparatura medicala, in special ventilatoare ATI

Romania a comandat 200 care nu au ajuns, Germania a comandat 10 000, este doar un producator in Europa), la ceva firme de componente auto si automatizari (e plina tara)?

Prognoze: Numarul paturilor ATI va deveni insuficient in orice stat din Europa, la jumatatea Aprilie! Lasati naibii “atestarile”, sa isi ia responsabilitatea si expertii nostri, pt. niste spitale ATI modulare, paturi si ventilatoare chiar “facute pe genunchi”/mai bune decat nimic!

4. Sa producem kituri de protectie

Si sa fie inovativ de usor de folosit, si uimitor de protective si versatile.

5. Sa producem spitale modulare rapid de montat cu multe paturi, si specialisti

Sigur putem impaturi niste 5 randuri de carpe cu fermoar, la ceva firme de textile? Sa investim in niste Centre de Cercetare amortzite, care sa incerce sa pitroceasca ceva antivirusi? Ca sa putem produce si noi macar …o coada de antivirus, atunci cand va fi nevoie sa se vinda in toata Europa si lumea? Sau sa transformam niste pompe manuale in pompe automate cu ceva motoare, microcontrolere si soft?

Da, nu avem nevoie acum sa trecem toate testele tembele, scumpe si de lunga durata, trebuie sa avem solutii sa salvam vieti! Nu faceti asta, precum nu ati facut nici autostrazi, o sa fiti acuzati de oricine va veni de impotenta si letargie ucigasa!

6. Sa producem vaccinuri si / sau tratamente

Mda …experti prosti nu avem, dar politicieni lipsiti de viziune …avem, prea multi.

Aprilie 27: UK, primul voluntar ce testeaza un vaccin (ce ar iesi in toamna), se simte bine

Aprilie 24: Romania, primeste 30 doze de Remdesivir

Aprilie 19: Romania, va produce 3.5 milioane de comprimate de hidroxiclorochina, Antibiotice, Iasi (substanta activa …din import)

Aprilie 18: Romania, s-ar putea produce 2 milioane comprimate Redemsivir la noi in tara, Terapia, Cluj (substanta activa …din import)

Aprilie 18: SUA, testeaza un medicament, Redemsivir, pacientii parasind spitalul dupa cateva zile doar

Aprilie 18: unii fac calcule seci, vorbind despre “imunizarea in grup”, daca se ajunge la un grad suficient de infectie, sa zicem 60%, si se imbonavesc sever 14% dintre cei infectati, si 5% din severe devin critice, si 1% din infectati mor, si numarul lor scade …se zice ca s-a ajuns la “imunizarea in grup”, dar daca mor 10% din cei 60% infectati …ce te faci, iti asumi acest “risc”? Covidu’ asta fiind de 10 ori mai letal decat gripa porcina

Aprilie 18: UK, au descoperit o substanta din salcie ce ar distruge celule canceroase

Aprilie 17: UK, ar incepe productia unui vaccin inainte de dovezi ale eficientei (ChAdOx1 nCoV-19); in Februarie 05 tot niste englezi erau in teste cu un vaccin

Aprilie 17: Romania, o sa folosim transferul de plasma cu anticorpi pt. tratementul bolnavilor critici (cu trei aparate de plasmafereza, donate; de ce nu cumpara Ministerul mai multe!?)

Aprilie 16: Olanda, incearca vaccinare BCG (cu efect similar cu vaccinarea poliomielita)

Aprilie 14: Italia, lucreaza la tratament cu plasma/anticorpi

Aprilie 14: Coreea de Sud, 38 de anticorpi identificati, care sa lupte cu virusul, pentru un tratament rapid

Aprilie 14: World, 79 de vaccinuri in dezvoltare, doar 5 din ele au intrat in testare , SUA (mRNA-1273), CanSino Biologicals, China (Ad5-nCoV), Inovio, SUA (INO-4800) și Shenzhen Geno-Immune Medical Institute, China (cu două formule: LV-SMENP-DC și aAPC)

Aprilie 13: Romania, unii zic ca noi (est europenii) suntem mai tari in …gena, decat altii; pai la cat pishati si rahati bem din panza freatica, ne-am “intarit” gena ACE1 (care regleaza enzima ACE2, si faciliteaza sau nu legarea virusului de ACE2, unii avem mai mult ACE2D, decat ACE2I)

Aprilie 12: Tehnica transplantarii de anticorpi a fost folosita si in urma cu 100 de ani, la gripa spaniola, pentru protejare temporara (in special cadre medicale)

Aprilie 07: Romania, Antibiotice Iasi, reia productia de Paracetamol si Novocalmin! …euthyrox, nu!? sau le mai lasati si “baietilor destepti” spatiu de joaca nitel

Aprilie 07: SUA, o companie, d’a lu’ Bill Gates, a dezvoltat un vaccin impotriva coronavirus (!?), primind acceptul de teste pe voluntari

Aprilie 07: Finlanda, incepe testarea pentru depistarea de anticorpi COVID 19

Aprilie 06: Scripps Research, ar fi descoperit o slabiciune a acest SARS-CoV-2, niste anticorpi; de ce mor si tinerii, o variatie a genei ACE2

Aprilie 05: SUA, se pare ca ar fi eficace, poate sa va produce in toamna

Aprilei 05: Franta, sangele unui vierme marin, folosit ca tratament pentru COVID 19 (pentru cresterea oxigenului din sange)

Aprilie 05: se fac tot felul de calcule (si la SARS CoV2/2020, cat si la SARS CoV1/2003, sau MERS CoV/2012)

Martie 30: SUA, tratamentul cu medicamentul clorochina si hidroxiclorochina, autorizat numai in spitale

Martie 30: Romania, in cateva saptamani incepe testarea unui medicament american pentru COVID 19

Martie 26: Romania, la Timisoara teste vaccin pe celule umane, nu inca direct pe oameni; teste clinice pe oameni se fac (oficial) in China si SUA; precum vaccinul de la Timisoara, ar exista 48 de vaccinuri candidate, la care se lucreaza in toata lumea

Martie 25: Singapore, cercetatorii studiaza modificarile genetice pt. dezvoltarea unui vaccin

Martie 23: Romania, Timisoara scoate cei mai multi vindecati din tara, nu exista nici un protocol in aceasta vedere la nivel national cu toate ca “pentru formele usorare ...experiența noastră arată că după începerea administrării medicametului în 3 – 5 zile de la administrare s-au negativat.“, dar exista colaborare cu Bucuresti

Martie 20: Romania, o sa testeze niste vaccinuri

7. Sa producem …papa

Aprilie 24: PSD cere stare de calamitate in agricultura (an extrem de secetos)

Aprilie 10: Nu se mai pot exporta biscuiti, ulei, zahar, cereale; suna ciudat dar …sa spunem ca cautati euthyrox, de doua luni, si de jumatate de luna ziarele viuiau ca am importat jegu asta de medicament si apare in farmacii, dar …nu a aparut, de ce oare!? Pentru ca jegurile umane fara scrupule si infecte, l-au importat ieftin si il vand scump, si ii doare’n cur de concetateni. Oare vrem aceeasi mizerie si cu propriile noastre produse (gen ..paine)? Da, si la biscuiti si faina/cereale sunt “baieti deshtepti” (a se citi lipitori jegoase si mizere).

Aprilie 10: Bloomberg, creste teama ca vien criza alimentara (daca nici dracu nu se gandea, …de acum sigur ne gandim si la asta)

Aprilie 04: UE ne da voie sa mancam …furnici/gandaci/lacuste etc. (insecte)!?

8. Sa producem …inca o “generatie de sacrificiu”

Aprilie 27: SUA, 26.5 milioane de americani primesc sustinere financiara de la stat, si in ritmul asta se va ajunge la 16% somaj!

Aprilie 25: o desteptaciune israeliana a scos o teorie ca “degeaba” ne chinuim, ca virusul dispare “oricum” la 70 zile (virusul dispare, important este sa minimizam cati oameni ia cu el)

Aprilie 24: Romania, 160 medicamente si echipamente medicale interzise la export pentru 6 luni (dar in Martie 11, s-a mai facut aceasta interdictie odata, de ce o resubliniaza?!)

Aprilie 24: Romania, trebuie sa producem mai mult local, trebuie sa ne ragandim productia industriala

Aprilie 24: (oficial, in aceste momente grele!) ne pleaca medici si asistenti medicali catre Austria, Germania, Franta

Aprilie 20: pentru prima data in istorie petrolul avea cotatii negative! (dadeau bani doar ca sa scape de petrol)

Aprilie 20: dupa izolare, exista un risc imens sa iesim cu psihoze, violente si tentative suicidare

Aprilie 20: aproape 60 milioane de locuri de munca amenintate in Europa

Aprilie 18: rating prost/negativ de tara, agravarea deficitului public si cresterea seminificativa/dramatica a datoriei

Aprilie 16: Romania, (una dintre “voci”) sa ne asteaptam ca reintram in normal nu mai devreme de jumatatea anului urmator (2021)

Aprilie 16: SUA, someri …21 milioane intr-o luna

Aprilie 14: FMI, pandemia duce lumea in recesiune precum (cel putin) cea din 1930

Aprilie 14: China, putere “soft” in Europa de Est prin “ajutoare”; oare, s-au atins idealurile de reducere poluare pentru 2050 ale Europei?

Aprilie 09: Romania, generatia tanara va plati aceasta perioada; adica …decreteii si copii lor!?

Aprilie 09: SUA, someri …17 milioane in 3 saptamani

Aprilie 08: Politolog …pandemiile schimba lumea (oare ce ne aduce corona? …mult mai putina birocratie stupida?)

Aprilie 06: Romania, sute de mii de someri (1.2 milioane in somaj tehnic, ~350 000 someri)

Aprilie 05: OIM zice ca vor fi 25 milioane someri, mai rau decat in 1930; unii vad trei scenarii de impact ale pandemiei (atata vreme cat nu sunt vaccinuri decat prin 2021, de ce oare dau doar 10% probabilitate la al treilea scenariu!?)

Aprilie 01: PNL, propun si ei (dupa USR) impozitarea pensiilor speciale (dar, doar la unii)

Martie 30: USR, propune impozitarea pensiilor speciale

Martie 25: Romania, peste 500 mii de contracte suspendate

9. Sa producem …acel sistem informational, necesar de zeci de ani in tara noastra (reducerea birocratiei, marirea eficientei)

Pana acum birocratia “manuala” era artificial tinuta ca sa mai dea de munca la cateva milioane de slujbasi, politruci de’ai jegurilor de partide spagare ce se perinda(u); Dar, alte state mai putin spagare si indolente au dezvoltate sisteme informatice care au adus performanta in administratia publica, in educatie, in viata de zi cu zi.

Aprilie 17: platforma IMM Invest, lansata la apa si …rapid scufundata

Aprilie 11: fara sisteme centralizate, nu o sa stim niciodata cate lipitori exista

Aprilie 06: certificate de situatie de urgenta, online (firem cu intrerupere activitate totala/partiala, sau diminuare 25% a incasari/venituri)

Aprilie 02: simplificarea modului de generare retete (online)

Martie 30: Romania, cetățenii vor putea să depună solicitări online, semnate electronic, către toate instituțiile publice (scorpionul infect, fugar in Serbia, ce mai zice? dupa ce a furat statul pe niste jeguri de programele de doi lei, vandute si intretinute pe milioane de euro)

Si da, ce face omul cand se plictiseste, face poze multe, si cand ofera decoratiuni (unor spitale ce au cheltuit bani multi pe chestii scumpe), dar si cand le ia inapoi (pentru ca acele spitale nu sunt in stare sa foloseasca chestiile alea scumpe, cumparate pe bani extrem de multi).

One comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.