Civilizatie: Park & Ride, pe bani

Daca mergi la metrou sa parchezi …si nu esti vreun expert d’al zonei, trebuie sa-ti iei 30 minute, ca sa parcurgi toata polologia asta tampita. Hai, citeste-o si apoi …te ascult πŸ™‚

Intrebari

1) Care este numarul de SMS?

Mai citeste odata, poate il gasesti. Ok ok, nici eu nu l-am gasit. Dar …plata prin SMS este mai scumpa πŸ™‚

Trebuie sa te duci la dracu in praznic pe alt site, sa vezi un film, sa instalezi alta aplicatie (aia a lu’ Sector 4), sa scanezi un tichet (care nu se scaneaza) abia apoi, din aplicatie platesti cu SMS (!?!)

Bah da’va dracu! mai complicat nu ati putut face?!?!

2) Cat te costa daca parchezi de la 5 la 23?

3 ron + 3 ron x 4 ore (de la 19 la 23 plata pe ora) …nu gresit, pt. ca imaginea de mai sus a fost schimbata πŸ™‚ , o vezi aici, daca vrei

3) Daca platesti 3 ron pt. ca ai stat o ora (intre 5 si 23), ai dreptul la intrari multiple?

Conform mesajului de la automat spune ca ai platit biletul pana la ora 23, deci …Da! Dar, ia incearca, sa reintri cu acelasi bilet :)))

4) Daca, intre 5 si 23, stai doua ore, ce crezi, poti iesi si sa nu platesti?

Ia incearca, o sa fii surprins, sa vezi ca ti se ridica bariera. Uimitor, se ridica bariera, chiar daca masina nu este la iesire (?!), esti doar tu cu tichetul.

5) Daca mergi pe jos (fara masina), la intrarea in parcare, poti genera in ticket?

Uimitor, Nu, zice ca “masina lipseste”, dar …poti iesi fara masina :))) se ridica bariera. Ca sa-ti ia banii apoi, 50 ron, ca nu mai poti iesi decat daca mintzi ca “ai pierdut biletul”. Sau …poti face trenuletul. Vezi mai jos.

6) Daca ai scanat ticketul (platit sau nu), s-a ridicat bariera, tu nu ai iesit, ca ti s-a oprit masina, incepatoare/blonda etc. , ce crezi …mai poti iesi?

Uimitor, Nu!! Iesi doar daca minti si spui ca ti-ai pierdut tichetul, alta optiune nu ai, decat sa platesti 50 ron. Daca incerci sa mai folosesti odata tichetul, nu merge. Daca incerci sa platesti tichetul cu care s-a ridicat bariera odata, zice ca este deja platit :))))

7) Daca nu poti iesi din parcare (vezi punctul anterior), este 20 seara si suni la interfonul de suport, ce crezi, iti raspunde careva?

Uimitor, Nu!! Sau, nimic uimitor in lipsa de seriozitate.

8) Daca alegi optiunea de “tichet pierdut”, si nu ai platit tichetul, si bagi numarul tau corect …crezi ca aparatul stie ceva despre numarul masinii tale?

Uimitor, Nu stie!! Poti baga orice numara de kkt, doar sa platesti 50 ron, ca prostul. Insa, daca masina ta este in parcare, iar tu bagi numarul masinii tale, iti zice ca ….”nu am gasit numarul auto”. Sa nu mai spunem ca initial, daca pierzi tichetul era taxa extra de 10 ron, acum au facut-o 50 ron, si te ajuta sa “iti pierzi tichetul”, sau valabilitatea lui.

Nu as pune ca Sectorul 4 te prosteste ca sa te suga de …bani. As spune ca prostii cu care lucreaza ei o fac.

9) Considerand ca sistemul este de kkt, crezi ca poti sa iesi facand “trenuletzul” (Adica mergi imediat in spatele altuia)?

Uimitor, Da!! Evident ca se poate, doar nu o sa-ti taie masina in doua. Daca ai vreo libarca de beamvieu.

10) Cand intri in parcare, si cand iesi, sistemul iti “citeste numarul” (pt. ca baraie “o voce” ceva in difuzoare), ce crezi, exista vreo legatura intre numarul tau si tichetul platit?

Uimitor, Nu!! Adica robotzica care iti citeste numarul la intrare, nu il stie la iesire/plata πŸ™‚

11) Daca incerci sa te iei dupa afisoarele care spun “Locuri libere: 13”, ce crezi, este lucru bun?

“Uimitor”, Nu!!! Te caci pe ele, bani aruncati degeaba, pe sistem, pe curentul consumat si pe “suportul oferit”. Atata vreme cat ei nu stiu ce masina a intrat si ce masina a iesit, nu stiu daca masinile sunt parcate ca dracu sau nu, nici o contorizare normala la cap nu este posibila.

12) Daca intri pe aplicatia Sector 4, crezi ca gasesti IMGB 3?

“Uimitor”, Nu !!

13) Daca incerci sa scanezi tichetul, din aceste parcari, IMGB 3 de exemplu, in aplicatia Sectorului 4, ce crezi …merge?

“Uimitor”, Nu !!! Apropo, si acolo iti cere numarul masinii, fii cinstit, si da-l corect, pentru ca parcarile lor sunt prost facute, nu stie ca ai parcat tu sau altul acolo, Ei vor doar sa-ti ia banu’, tu fiind cinstit, sa faci ce trebuie, nu si ei.

Se pare ca sistemul nu este functional cum trebuie, dar cineva l-a pus acolo ca sa scoata niste bani. Atata vreme cat noi platim, ca oile, toata lumea este fericita :).

Cam cati oameni trebuiesc in spate, sa controleze, manual, in Excel, toate aceste date, pe care noi tot manual le bagam, numere de masina, tranzactii de bon, ore de intrare si iesire, timpi gratis etc. …in aceste cazuri in care sistemele nu sunt ajustate si configurate cum trebuie?! Si sa ne imaginam cat aflux de masini, si cate greseli manuale sunt in doar 10 ore, in cele 400 locuri, cel putin 1000 de masini pe care sa le verifice, si …cate astfel de parcari mai sunt in tot Sectorul 4?! Mda …le trebuie mai multi oameni, buni la excel πŸ™‚ Nu sa ii puna la treaba pe astia care iau bani gramada pe niste sisteme nefunctionale …end2end :).

Noi vorbim de Inteligenta Artificiala, iar lor nu le merge …taxatoarea din fundu’ parcarii :))) Cautati bancu’ cu unu in autobuzele comuniste care “da biletu’ din mana’n mana, pana’n fund la taxatoare” (cand nu erau taxatoare d’astea automate “inteligente”, ci doar o tanti cu Θ›ΔƒcΔƒnitoare).

In mod normal, ca se tot bat cu pumnii in piept ca este Park & Ride, daca ai abonament la Metrorex, ar trebui sa il poti scana si sa nu mai platesti si parcarea astea.

Dar na, se apropie alegerile, trebuiau sa “termine parcarea”, sa mai ia niste banuti.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.