Civilizatie: apa si canalizare – un mic avant

Ai dreacu aia cu PNLu’ lor, iar au filmat un subiect fierbinte; bai, NU vrem sa va placem, nu ne fortati mana, ce naiba, vreti sa ajungem sa va …votam !?!?

De ce naiba doar voi filmati, si faceti publice matrapazlacurile infecte din jegu’ ala de institutie inglodata in mizeria spagaro-retarda milenara ilfoviteana !?

La naiba, ajungem chiar sa va votam in numar mare la urmatoarele alegeri, ptui ptui ptui drace!!

(asta s-ar intampla doar daca nu observam cum “transparenta” voastra este doar temporara si de fatada, stergeti, in mod josnic, postarile oamenilor, si ii blocati sa comenteze, mai ales atunci cand vi se spune clar ca, pe la minutul 49, va burzuluiți degeaba, cand este atat de evident ca CJI este delasator, inclusiv cu acea “comisie de cultura”, care ia bani degeaba, si nici nu isi fac treaba de 6 luni, astfel, CJI blocand, prin ignoranta, dezvoltarea in judeul Ilfov si mai ales in Berceni)

Bai PSDistilor, faceti dracu ceva ca nu mai puteti sta degeaba. Oricat de misto e mirosu de trandafir, asa de simplu …te caci pe el, sau mai bine zis …te stergi la cur cu el, dupa ce ne cacam in propria curte! (precum chiar voi ne-ati tot invatat asta, ca canalizare nu ne-ati facut, dar banu’ ni l-ati luat)

Banuiesc ca am vazut cu totii ce drum judetean infect si mizerabil avem, pana si aia de la Digi24 au facut reportaj la noi. Ba chiar doua reportaje la interval de …2 zile (copiii au inceput scoala in …noroaiele PNListe / DJ401 si PSDiste / ulitele catunului).

Hai sa vedem ce zice in ACEST VIDEO poporu’ ilfovitean “ales”, despre Civilizatie: apa si canalizare.

In primele 7 minute, infectii aia si delasatori, care ne tin in evul mediu, mana in mana cu panaramele, incercau sa nu li se vada moacele, ca sa nu stim de unde ni se trag conditiile astea. Le era teama sa nu cumva “sa ii ajutam” sa isi repare dulapurile scumpe (luate din banii nostri), pe RCAul nostru?

Cam ce reiese, din interpelarile si expunerea (pe sarite) din video?

 • despre canalizare (ape uzate), in trecut (undeva in anii ’90-’00 toamna), ei (PapaVol) ar fi propus statie de epurare locala cu deversare in raul Sabar
 • dar de la “Ministeru’ Fondurilor” le-ar fi zis ca …nu Statie epurare si deversare in Sabar, ci deversare direct in Sector 4 / Bucuresti …Cheile Turzii (adicatelea, sa fim capitalisti, mai intai …cu curu’ si apoi cu capu’)
 • dar nici proiectul “Cheile Turzii” / ApaNova nu era gata, iar ApaNova nu au fost dea acord, ci au dat alta optiune de descarcare, in “caseta din Vitan” (la dracu’n praznic)
 • apoi (dupa “secole de ev mediu”, prin 2020, Primavara, “dupa” ce toate avizele ar fi fost luate pentru Vitan) se pare ca au revenit (PapaNova) si au zis ca haideti acum in “Cheile Turzii” ca l-am terminat, si pot prelua 10 litri/secunda;
 • In continuare ar trebui facut (de PapaNova) un bazin de retentie (la iesire din localitate, deci pe langa Cartierul Nou nu o sa puta a gunoi, doar, dar si a cacat, proaspat, din tot Berceniul), iar din acest bazin sa se duca “zeama” in caseta Cheile Turzii/Metalurgiei
 • apele pluviale s-ar duce in alt emisar (considerand amenajarea DJ401, si ca or sa se planteze “gaigarele” consilierului vocal, nu este clar …unde se varsa astea?!!)
 • apa potabila ar veni in sens invers (Sector 4/ApaNova -> Berceni) pana la statia actuala, si de acolo la locuitori, o tampenie, pentru cei din Cartierul Nou conducta trece pe langa ei, apoi …se intoarce (cu presiune de doi lei)
 • se pare ca la Berceni (acu mi-e drag/drac nitel si de Primar) s-a cerut PUZ pe toate strazile (ceva ce nicaieri nu s-a cerut) ca sa …mai intarzie nitel acest proiect (de la CJI se pare); PapaVol zice ca PUZul este efectuat cam 95%, acel 5% este …un departament/”directie” de “cultura” din CJI (“niste ingineri de la centru“) care nu au tinut sedintele lunare de …6 luni de zile (din lipsa de cvorum), deci, ii doare in cur, pe CJI, de canalizarea din Berceni (sabotaj miselesc cumva!?!), pt. un …studiu arheologic in valoare de 30 000 ron (facuti degeaba/”obligati”), pentru aprobarea PUZului; dupa asta ar mai urma ceva pe la Agentia de Mediu (procedura inceputa in 2019).
 • Maxim in Martie – Aprilie 2020 trebuie sa iasa acordul de Mediu (dupa un aviz de PUZ de la CJI, ce nu ar necesita hartoaga “de la cultura”), apoi cererea de finantare acceptata (cand se ridica licitatia), apoi prin Ministerul Fondurilor la analiza la UE si intr-o luna – doua se se dea drumul la bani
 • un aviz de la CNAIR ar fi fost luat ….intr-un an, iar PapaVol nu au facut nimic, doar au asteptat, noroc cu “colega din Primarie/Urbanism” care l-a obtinut!!! PapaVol …astia chiar sunt gluga de coceni!!
 • ultimul termen de depunere pt finantare era 15 Noiembrie 2020 “maxim”, acum, dupa doua luni pierdute ‘colo, doua dincolo etc. …cel tarziu August 2021 trebuie sa porneasca proiectul/licitatia (dupa decizia UE)
 • la licitatii similare (ca si la Apa & Canal Ilfov, PNLista), constructorii nu s-au ingramadit, ne trezim cu firme de apartament fara capacitate financiara, si va fi blocaj (iar) de la Guvern

Deci panaramele de la judet sa isi faca dracu’ treaba!! Sa puna de o firma mixta PSDisto-PNLista ca sa faca dracu’ cacastorile din Ilfov cum trebuie.

Ca sa stim ce naiba se discuta (ca si amplasare “racord”), prin anul 2000, PapaMoca, pardon PapaNova a preluat in concesiune tot ce au facut comunistii de la zero, ei trebuiau (in mare) sa curete cacatu din casete si sa le mai peticeasca.

Asta este calitatea ApaNova? precum sunt hartiile si hartile prezentate?
Pe semne ca PapaVol vorbesc despre “caseta” N.H. VITAN
Se pare ca comunistii aia “nenorociti” din anii ’80, au facut pe sub Dambovita un sistem complex de canale prin care asigurau preluarea rahatului catre statiile de epurare de la Glina
(statii terminate, 50% doar, abia dupa peste 20 de ani; la Revolutie erau gata 20%)

Zice ca solutia tehnica ar fi bazata pe valori/situatia din teren din 2019.

Ca si valoare ~240 milioane Euro (cateva localitati din trei judete).

Pentru Berceni ~5 milioane Euro partea de Apa, ~14.5 milioane Euro pentru partea Canal (fara extinderi …)

Lungimi, ~33 km retea de Apa, ~48 km retea de Canalizare

Ca si capacitate a canalizarii este dimensionata pentru …pentru ….13 000 locuinte !!!!

Bai baieti, voi sunteti dusi cu capu’, da’ rau de tot, faceti PUGuri de 30 000 locuinte dar canalizari pe bani gratis/europeni doar pentru o treime!?! Sau credeti ca “mai bagam noi din condei vreo 20 000 ashiea“? Mdeah, zice-se ca proiectul este putintel “supradimensionat” cu 20%, ar fi trebuit cu …200%!

S-a discutat si despre o problema care ar fi apa de ploaie, sa nu intre in canalizare si sa infunde sistemu’. Concluzia …”asa e si la Bucuresti” deci …”merge ș’așiea“.

Sa revenim, daca incepe licitatia in August 2021

 • Apa Canal Ilfov ar putea face “impreuna”/in acelasi timp cu Euro Apa Vol …canalizarea Ilfovului
 • Iar modernizarea DJ 401 ar pica la fix sa se poata planta conductele pe mijlocul strazii (sa te tii atunci noroaie si blocaje, vezi mizeria de pe cele doua benzi blocate acum la noua statia de metrou de pe Soseaua Berceni/Sector 4), deci trebuie o ocolitoate adevarata

Apa potabila va fi luata tot de la ApaNova!! Conducta ar fi deja plantata pana la “Cimitir”, pe dreapta DJ401 (pe sensul spre Berceni).

Venea apa potabila rosie (in urma cu 2 ani) pentru ca o tratau cu hipoclor, acum o trateaza cu clorgazos si “s-a mai rezolvat”. Investitia a fost facuta de ApaVol, care o administreaza, dar nu investeste (mai cer bani pentru un put, dar nu raspund la cereri de bransare)?! Prin POIM operatorii primesc direct banii si nu prin Primarie.

Zice (pe la minutul 36) ca Berceni avea nevoie de doi hidranti (platiti) dar PapaVol …”au disparut din magazie, in alta directie” !?! Bai da-va’ncolo, sunteti gluga de coceni sau o societate respectabila!?

PapaVol …zice si de Guvern ca parca aveau ochii inchisi, in ultimul an ar fi inceput sa se “dezmorteasca” (niste planuri Natura 2000, facute de agentia nationala, undeva in Toamna/Octombrie 2020, si pentru Apa&Canal Ilfov dar si pentru Euro Apa Vol).

De 4 luni PNL il tot cheama pe directoras la sedinta, dar de 6 luni PapaVol ar avea “probleme” cu CJI, dar nici nu ii intereseaza sa grabeasca?!

De facut

 • un email PNList pentru planul cu etape clare
 • un email PNList pentru studiul de fezabilitate
 • o adresa de la Primarie pentru “avizul de la cultura” (documentatia a fost pusa de 6 luni)
 • o adresa catre …aia cu conductele dezafectate (de irigatii banuiesc), si o optimizare avize, sa nu mai fie nevoie de avize acolo unde se stie clar ca Primaria Berceni nu au conducte (operate de ApaVol)
 • alternativa la DJ401 (care va fi “in sange” cu modernizarea si canalizarea)
 • de identificat combinatia potrivita de firme ca sa asigure succesul licitatiei si executia calitativa (sa nu se lungeasca …pe procedura, “pana dupie alegeri“, alea din 2024)

Pana acum

Guvern -1 (ca nu fac studiile/”la centru”)

CJI -1 (ca saboteaza/ignora avizele)

PSD 0 (ca tac cu capul in nisip)

PNL 1 (pentru filmare, chiar daca este doar de fatada)

S-ar parea ca de acum incolo (pentru acest proiect) PSD + PNL + USRPlus si-au dat mana “peste popoare”, ca sa faca ca…canalizarea mare 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.