Civilizatie: calculam dupa domiciliu sau dupa resedinta sau dupa …rezidenta!?

Panaramele …strikes again!

Ce spuneti, ca simpli cetateni, locuitori ai patriei, cu resedinta in Cuca “măcăii” (ce a intrat in carantina) si cu domiciliul in …Bucuresti (ce inca nu a intrat in carantina).

Unde vreti sa fiti contorizati ca …COVIZI?

 • la Cuca?
 • la Bucale?
 • sau …la ambele?!

Exageram (putin) , sau poate nu, la atatea bâlbe ii crezi in stare de orice, in mod normal ar trebui sa ia datele vreunui institutii de statistica, precum numarul celor cu domiciliul in localitate la data de 1 ianuarie 2020.

Totusi, este o diferenta intre astea: domiciliu, resedinta, rezidenta!

Asa cum am pricepe de prin ziare

 • domiciliu: e ce ai in buletin, si nu exclude pe emigranti (aia care …nu mai stau acolo ca sunt altundeva)
 • resedinta: e al doilea domiciliu, viza de flotant, dar, aceasta cifra …nu apare in nici o statistica! (nu am gasit) si nici nu este subiectul discutiei de acum din media!
 • rezidența: e acolo unde locuiesti, ca ai buletin sau nu, daca esti emigrant nu esti inclus, daca esti strain (cetatean strain) imigrant esti inclus

Ati vazut tembelismul “hautoritatilor” din ultima vreme? Ca contorizeaza covizii precum li se pare lor mai bine, sa le iasa bisnisu’ (de rahat) …local. Chiar daca asta inseamna mai multi bolnavi si morti.

Ce vedem din numarul testelor efectuate? Nu cumva ca (partea portocalie) sunt din ce in ce mai multi care vor sa se testeze la cerere, pentru ca se simt rau?

Iar

 • din saptamana S38 (cand s-au deschis scolile!),
 • pana in saptamana S41 (cand a sarit de la 2000 la 4000 de pozitivi pe zi, si rata de pozitivitate a explodat, vezi grafic)
 • sunt exact 4 saptamani (exact cat ii ia COVIDului sa intre bine si adanc la …maț/”plomunți”)

Deci, de dragul “herd immunity” / “imbolnavirii in masa” …au fost imbolnaviti, cu buna stiinta, copiii (“ca sa creeze anticorpi”) si au imprastiat mizeria de boala mai departe in familii si mijloacele de transport. Iar acum, ce fac …o mai lungesc nitel, doar doar se mai “imunizeaza”/infecteaza cativa, apar situatii “imposibile” (spitale, cadre insuficiente etc.), la care ei (“cei ce merita alesi”) o sa faca figuratie “buna”, si uite cum …mai mor cativa nevinovati, doar ca niste panarame jegoase sa fie votate.

Acum ca banuim de ce am ajuns in aceasta situatie, sa revenim la rata de infectare.

In Europa se calculeaza dupa …populatia rezidenta! (evident, la ei sunt multi imigranti, adica emigranti plecati de la noi, aia pe care retarzii nostri …in contorizeaza duap domiciliu, ca sa ne zica ca rata e mica, mica, mica, mergeti la scoli, metrouri, cumparaturi …ca vedeti voi pe dracu, imediat)

Dar la Romanica se calculeaza …precum vrea muschiu’ lor de panarame retarde si fripturiste spagare.

Big Mouth Inc. 100 Dollar Money Funny Toilet Paper | Happy Holidays From This Downright "Dirty Santa" With a Sack Full of the Best Gifts Ever | POPSUGAR Smart Living Photo 74

Auzi acolo, (ca sarim de la una la alta) creste rata de imbolnavire ca dracu, iar linguristii (aia cu restaurante si bodegi) vor sa fie considerati precum …profesorii. Bai …lichele murdare (banii sunt murdari), fara restaurante de rahat se poate trai, dar fara scoli si educatie …NU!!

Nici nu poti compara cele doua lucruri, o spelunca de local, fie ea si un (asa zis) restaurant, careia doar in batjocura ii poti spune “biblioteca” si ca mergi sa “citesti ceva”, auzi acolo, sa o compari cu …SCOALA (cea adevarata).

Asa ca daca BIBLIOTECILE adevarate sunt deja inchise, de ce nu s-ar inchide si “bibliotecile” alea de …sugative?!

Inventati si voi niste …haleala si “cumetrii” online.

Hai sa-i lasam pe astia “ce sparge banu’ fara numar” si sa ajungem la SCOALA adevarata.

Ca parinte, dar si ca profesor, stai geana cu ochii pe cifrele alea care sunt tinute ascunse ca dracu, si te crucesti cand la tembelizoare mai rasare cate o …”nefacuta” a panaramelor.

Cum naiba bai retarzilor sa calculezi (in mod oficial) aceeasi chestie:

 • in defavoarea sanatatii populatiei, dar in favoarea banului (murdar)
 • si in favoarea sanatatii populatiei

iar in final, culmea (in mod oficial) …sa iasa aia care “aduce banu gros” (in defavoarea sanatatii populatiei).

Adica, in Bucuresti rata de imbolnavire a populatiei in ultimele 14 zile, deci vorbim doar de ultimele doua saptamani, este de

 • 3.1 la mia de locuitori: scenariu rosu
  • pentru ca s-a calculat la cei 1.832.883 cu rezidența in Bucuresti (NU resedința!)

sau (!?!

 • 2.64 la mia de locuitori: scenariu galben (la limita cu ala rosu, dar …”galben”)
  • pentru ca s-a calculat la cei 2.151.665 ce au domiciliul in Bucuresti (cu buletin)
  • conform INSSE sunt …2.151.665
Uimitor cum se pare ca a scazut numarul celor din Bucuresti, dar se fac din ce mai multe locuinte noi (Scoli …NU).

Bai fripturistilor si carpanosilor, ca sa stii daca inchizi scolile sau nu, evident ca trebuie sa calculezi la numarul de persoane ce au dreptul sa aiba copiii inscrisi in acele unitati de invatamant.

Cum toti si-au facut mutatii doar ca sa isi mute plozii la “scoli bune” (35-40 inghesuiti intr-o clasa), ar inseamna ca ii contorizam pe cei cu “resedința” in Bucuresti.

Deci, cand acel 2.64 la mie o sa fie 3.1 si el (in cateva zile, o saptamana max) …ce faceti? Mai scoateti o găselniță!? O sa calculati dupa …resedinta 🙂 ?!

Ca e dupa rezidenta, dupa domiciliu, dupa resedinta …tot acolo ajungem (si repede), dar mai fac putin circ, ca niste panarame retarde.

Ia spuneti?!

 • au copiii lectii online, organizate dupa programa ?!
 • au fost profesorii instruiti cum sa foloseasca …o tastatura si un mouse ?!
 • copiii au toate cartile si pot sa vada ce naiba scrie la tabla virtuala (sau ne virtuala) acel profesor?!
 • profesorii or sa mearga la scoala sau predau de la ei de acasa?!
 • profesorii ce predau de acasa, au table si camere web (FullHD/4K autofocus etc.) reglate si potrivite pentru asta?!
 • nu faceati bai jegurilor retarde din 2011 (de cand este in lege varianta online de cursuri inregistrate) pana acum
  • o baza de lectii inregistrate online dupa capitolele din programa pe clase
  • facuta doar cu profesori buni si cu inima deschisa (si nu cu toate ciurucurile care nu stiu sa aprinda un calculator)
   • in loc sa fi schimbat ca porcii retarzi programele de invatamant anual doar ca sa simulati ca faceti si voi ceva?! Bulversand situatia educatiei si generand niste “noutati” in media.
  • iar copiii de pretutindeni sa poata invata din acele cursuri, iar la clasa sa faca “doar” tema si consolidare cu profesorul!?

In cate moduri se pot preda niste fractii de rahat, sau “numitorul comun”, incat sa “nu fie bine”, chiar daca iti da acelasi rezultat ?! Incurajati diversitatea de gandire, conteaza rezultatul si cum a ajuns acolo, o poate face in jdemii de moduri, dar in pandemie oare ce conteaza, sau cand copilul sta in varf de munte!?!

 • Conteaza sa oferi copilului …macar un mod, fie el chiar si al “altui profesor”, mai ales cand acel profesor (care si-a inregistrat lectia online si a impartit-o cu o tara intreaga) asigura diferenta dintre …NICI O METODA si …MACAR O METODA!
 • Balbaiala unui retard de profesor care nu stie sa-si aprinda computerul, sau a unei scoli ce nu isi regleaza camerele web (de doi lei) sa se vada ceva la tabla, sau a profesorului care nu este educat sa predea online, constientizand aspecte “de finete” de genul …vocea si pozitia optima in care sa stea etc. …intra la NICI O METODA!

Pe o structura simpla ca asta, puteti dezvolta fiecare programa si in loc sa trantiti un rahat de “document”/pdf, sa ii atasati …filme cu lectii online pentru copiii silitori, pe fiecare sectiune din document, pe fiecare “lectie”.

Cum sa ajungi la programa
Aici ar trebui sa fie inserate lectiile online

Ei da, daca faceti lectii online OFICIALE, va trebui sa va ganditi cum va mai scoateti “biștarii” de spagari nenorociti dupa acele manuale si “caiete” facute in jdemii de feluri, pe care nici copiii si nici parintii nu au libertatea sa le alegea, aceasta libertate fiind doar la nivel de scoala si in functie de …spaga primita de administratorul/inspectorul/partidul, sa mearga cu o editura sau cu alta.

Le dati bani (de stare de alerta si urgenta) la toate ciurucurile de profesori retarzi doar doar se vor destepta, sunteti niste …NAIVI (ma rog, sunteti niste incapabili si doar aruncati cu banul public), in loc sa incurajati (cu acesti bani) pe profesorii deschisi sa faca diferenta, prin inregistrarea de lectii online pe fiecare capitol din fiecare programa scolara, din fiecare clasa.

Ce fac acum aceste panarame, este doar sa arunce cu banul public …pentru voturi!

MITĂ ELECTORALĂ pe BANUL PUBLIC!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.